Komlómédia - Az orosz haderőnek sikerül kijátszania az amerikai lehallgatást

2014.04.03 21:00

 

Kiemelt..

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-special-fontos-lehet/

Oroszország Hangja - A Nyugat tudatára ébred a szankciók hiábavalóságának

 

 

Előzmény..

PI Klub speciál - Üdv Imi (avagy az orosz elit menekíti a vagyont a Nyugati bankokból)

Hungarian Real News -Armageddon az örök világossághoz...

Ukrajna cikkek

Apokalipszis


 
 

Noha az amerikai kémműholdak februárban megfigyelték az ukrán határ közelében végrehajtott orosz csapatmozgásokat, az elemzőket meglepte a Krím elfoglalása, mert nem sikerült elfogni olyan kommunikációt, amelyben az orosz vezetők, parancsnokok vagy katonák szóba hozták volna az invázió tervét - írta hétfői számában a The Wall Street Journal.

 

 

Az amerikai hírszerzés illetékesei arra megállapításra jutottak, hogy az orosz katonai tervezőknek sikerült kijátszaniuk az amerikai lehallgatást és megvédelmezniük a kommunikációjukat. Noha voltak figyelmeztető jelek, az amerikaiak nem tudták, hogy pontosan mi fog történni.

Szakértők szerint az oroszok az amerikai megfigyelési módszerek ismeretében léptek, de azt még nem sikerült megállapítani, hogy pontosan milyen módszerekkel titkolhatták el terveiket a hírszerzés elől. Vagy egyáltalán nem kommunikáltak az invázióról, vagy megtalálták a műszaki megoldást a titkosításra.

"Az Obama-kormány nagyon ideges. Ez egy feltáratlan terület" - nyilatkozott egy, a neve elhallgatását kérő illetékes.

A lap értesülései szerint az Egyesült Államok kémszolgálatai és hadereje jelenleg gyorsított ütemben dolgozik oroszországi, ukrajnai és a balti államokkal kapcsolatos műholdas megfigyelő és kommunikáció-elfogási kapacitásainak megerősítésén, hogy a jövőben képes legyen figyelmeztetni Washingtont az orosz vezetés lehetséges szándékairól.

Mike Rogers, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy tévesen értelmezték-e az amerikai hírszerző szolgálatok Vlagyimir Putyin orosz elnök terveit.

"Válságkezelő üzemmódba helyeztük magunkat" - jelentette ki egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő.

A kémszolgálatok még decemberben jelezték Washingtonnak, hogy Putyin elnök megpróbálhatja megszerezni a Krímet, aminek hatására Washington kudarcba fulladt diplomáciai nyomásgyakorlásba kezdett. Az invázió idején az amerikaiak figyelme az orosz területen állomásozó csapatokra összpontosult, ám egyes katonai egységek már megkezdték a félsziget megszállását, mire az amerikai hírszerzésnél felfogták, hogy voltaképpen mi is történik.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy Oroszország és Ukrajna fölött az inváziót megelőző napokban valamelyest intenzívebbé vált az amerikai műholdas tevékenység, ám a katonai vezetés nem tudott túl sok eszközt átcsoportosítani Afganisztán, Észak-Korea, Irán és más krízisövezetek felől.

A lap forrásai szerint a Krímbe benyomuló orosz egységek "rendkívüli fegyelmezettséget" tanúsítottak mobiltelefonos és rádiókommunikációjukban.

Több amerikai katonai és hírszerzési tanácsadó szerint kétséges, hogy az Egyesült Államok az orosz tervek pontosabb ismeretében vajon képel lett-e volna megakadályozni a Krím bekebelezését.

 

Forrás: MTI

Téma: Komlómédia - Az orosz haderőnek sikerül kijátszania az amerikai lehallgatást

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása