Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 3. rész

2013.09.06 11:26

Előzmények:

embers-eg.webnode.hu/news/ninja-ero-ninja-mind-control/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-maba/

https://embers-eg.webnode.hu/news/taisen-deshimaru-a-zen-es-a-harcmuveszetek/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szun-ce-a-hadviseles-torvenyei-4-resz-/

 

NEI CHING

 

 

A Ninja Mind Control gyakorlati bemutatása előtt fontos néhány olyan ideát megemlíteni, amiért a Ninják dolgoznak.

Azelőtt, hogy elkezdeném a könyvnek ezt a fejezetét, a Nei Ching-gel, a világ legrégebbi ismert gyógyászati könyvével foglalkoztam. Ez a mű, ami kb.  Kr.e. 3000 évvel íródott, a Su When-nel kezdődik, ami egy átirata annak a beszélgetésnek, amit Huang Ti, Kína Sárga Császára folytatott a Chi Po-val a fizikum mesterével.

 

A Sárga Császár belső könyvei


Azt hallottam, hogy az ókori időkben az emberek megértek több, mint 100 éves kort, és végig aktívak maradtak, nem rokkantak bele a tevékenységükbe. De a mi korunkban, szinte a felét sem érik meg és gyengék, összetörtek. Hogyan lehet az, hogy az emberiség elvesztette eredeti életerejét, és korszakról korszakra egyre csak sorvad?


Az ókorban az emberek értették a Tao-t, az Univerzum princípiumi elvét, a Yin-Yang törvényét vették alapul önmagukhoz, és józanul vezették a életüket, harmóniában a természettel. Egészséges testtel élhették meg az érett öregkort.

 

Korunkban sokan az alkoholt úgy isszák, mint a vizet és olyan testi örömök felé fordulnak, amiért könnyen elhagyják a mértékletességet. A szenvedélyek kipufogják az életerőt és a sóvárgás eloszlatja a lényegről a figyelmet, így nem tudják, hogy elégedjenek meg "csupán csak" önMAGUKBAN.
A szeszes italokkal például nem tudnak önkontrollt képezni, és minden figyelmüket az elme szórakoztatásának szentelik. Ezen okok miatt fajult el a megélhető tiszta erőnlét és az emberek nem élnek meg csak alig 50 év körüli életkort.


A Bölcs azt tanítja nekünk, hogy hogyan lehet egy egyszerű és békés életet vezetni, az energia tartalékok hatékony irányításával, például a betegségek támadásaikor, a vágyak kivédésével megbékéltetni a szivet, így amíg a test fáradt lehet, az elme sohassem az. Így érnek meg akár 100 évet is...


A Yin a belső őre a Yangnak,
a Yang a külső motiválója a Yinnek.

A Yin és Yang a Tao, a menny és a föld, az egység és az ellenzék törvénye.

 

Alapvető elve az ún. "tízezer dolog", ami létrehozza az összes anyagot és azok átalakulását is, a változás kezdeményezését, így a születést (teremtés) és a halált (minden pusztlása), és az energia elraktározását, ami rejtett a természetben.
A betegségek esetében nemcsak a kezelésben, hanem a megelőzésben van a hangsúly.

A Yin és a Yang egy-egy megnevezése az energiának, mert nem egyformák. Ezáltal lehetséges a terjedés, olyan ütemben, ahogy egyből tíz lesz, majd tízből száz, százból ezer, és ezerből tízezer, ez a hatványozódás annak érdekében, hogy a Mindenség lértejöjjön.


Jellegük szerint lehet mindent megfigyelni:
Yin belső, Yang külső, és testi szinten is így: Yang a hátsó rész, Yin az elülső hasi rész. és ahogy vannak tömör és üreges szervek, ennek megfelelően szilárd a máj, szív, lép, vese, tehát Yin és az epehólyag, gyomor, vastagbél, vékonybél, hugyhólyag, üreges és az Yang.

Például: a szív a test hátsó részére esik, ha a tüdő az elülső részére, és üregesek, tehát a szív yang-yang, a tüdő yin-yang.



A yin-yang olyan folyamat, mint a tapadás és olvadás.


A Yang a funkcionális mozgás, áramlás, tehát az aktív hatóerő, így az elektromosság, a Yin pedig a tápláló anyagok elszívódása, passzív hatóerő, mint a mágnesesség, és nem létezik az egyik a másik nélkül. A Yin és Yang egymásba forrva jár együtt a termelő változásban, így jön létre a rengeteg létező dolog, ebben van az újjászületés rejtett tudása.

 

Az akupunktúrának van egy olyan aspektusa, az un. "obtaining chi" - az erő megszerzése, amelynek keretében az orvos határozza meg, hogy a kiválasztott pont kezelése alkalmazható-e és megfeleő lesz a betegnek. Ez úgy valósítható meg, hogy bizonyos pontokat enyhén irritálnak vagy óvatosan csípik. Mindkét esetben megfelelő reakció megy végbe, és forgalomba hozza a test meridiánjait.

 

A Nei Ching szerint: " Az ember rendelkezik 4 tengerrel, és 12 meridiánnal, amelyek olyanok, mint az óceánba ömlő folyók."

 

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=fe28097aac&view=att&th=140ede4b3657f9c2&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hl7w8r3r0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P89_HqwAiy3cdwDdOqX6EUo&sadet=1378381157780&sads=lyU0IBGUXhgZTUfX8C6r-UhCNq4

A képen a 7 fő csakra és fontosabb pontok (mirigyek, szervek) vannak feltüntetve a négy fő tenger elosztása szerint.

A számozás a keringés irányában, óramutató járásának megfelelően:

először a csakrák fentről le:

1. ezer szirmú lótusz,

2.harmadik szem,

3.mennyei medence (torok),

4.a szív tüze,

5. solar plexus,

6. Hara (nemi),

8. sacral plexus (gyökér) - a halálozás pontja

Fontosabb pontok:

9. sacrum

10. mellékvese

11. hasnyálmirigy

12. a szél kapuja

13. Jade kapu

A gerinc, mint mennyei pillér

 

És a középső tengelyen három fő pont:

a fejben a Shen (14)

a törzsben végig a C'hi

és a alsó részen az alkímiai üst a Ching (7).

 

 

A Táplálkozás tengere (Sea of Nourishment): a gyomor - ha túl sok energia halmozódik fel benne, akkor duzzad, ha túl kevés, akkor étvágytalanság alakul ki.

A Vér Tengere (Sea of Blood): a találkozási pontja a  meridiánnak, ha van köztük, olyan ami feleslegesnek hat, akkor nehézséget lehet érezni, ha hiányzik az egyik, akkor nyugtalanság érezhető.

Az Energia Tengere (Sea of Energy): A Jade kapun halad át, amely alapja a koponya, ha túlzottan érintett, akár mellkasi fájdalom is érezhető és ha nincs elég energiája, kipirosodáshoz és légszomjhoz vezethet.

A Csontvelő Tengere (Sea of Marrow): ha túl telített, súly érezhető, vagy görcsösség, ha üres, akkor fülzúgás, szédlés, izomfájdalom és ájulás lehetséges.

 

Egyes szervek tárolják az életenergiát (van amelyik átalakítja, van amelyik szállítja), és ezekből a tározókból veheti a Ninja az energiát és ezzel a chivel formázza az akaratát.
A természet értése kevés, ha nem tartjuk be az akupunktúra szabályait. Meg kell említeni, hogy nem igazán irányítható testből az energia, inkább gyakorlati tanulmányozása lehetséges, ahogy létrehoz bizonyos összhangot, amely folyamat a rejtélyekre van ráhangolva, ezért elég lehetetlen közhelynek tünhet, de így igaz: minden Magától végbemegy.

 

 

CHI KUNG



Lényegében a Chi Kung vagy Qi Gong (Wades-Giles, illetve Pinyin Method írása) a

légzés szabályozásának művészete.

 

 

A lényege, hogy a friss levegő belélegzésével a vérből oxigénnel telítődik. Ezzek együtt mentális képek is kerülnek az izmokba, és a  feltöltött vér a kijelölt területekre így érkezik, elősegítve az általános jólétét és az egészségét a kiválaszott szövetnek. Még nagyobb, mélyebb hatás akkor lehetséges, ha ez már hormonális szinten is hat, és azon túl, lelki szinten is. Ez a művészet egyedikinyilatkoztatása, amely önszabályzó és titozatos.


Minden Chi Kung és Kuji Kiri technika, amelyet bemutatunk, az energia áramlását irányítják a szervezetben, és bizonyos pontokban. Ezek a technikák az ősi jógából és tantra hagyományokból származnak, megelőzik a már ismert civilizációkat. Minden testtartás pontosan megtervezett, hogy javítsa vérkeringést. Ezeket fel lehet használni a jó egészség megőrzéséhez és sérülések gyógyításához.


Figyelem!
A gyakorlatok a következő fejezetekben mély értelműek és erősen szélsőségesek, és komolyan figyelmezetjük az olvasót, hogy ne kísérelje meg ezeket a mozdulatokat, anélkül, hogy ne konzultálna orvosával. Mindenképpen térképezze fel egészségi állapotát, hogy milyen állapotban kezdi el a gyakorlatokat! Az alapvető életerő csatornázását a szervezetben, nem lehet félvállról venni. Ezek a meditációs technikai művészetek alapjai a Ninjitsunak. Ezeket inkább nem kell elvégezni ha meghaladja  türőképességet, és nem vezethetőek arra a pontra, ahol fáradtság van. Soha ne terhelje túl magát! A Ninja sohasem törik meg.


Miután elérte az első képzettségi szintet a pszichikai fejlesztésekben, vagyis a természetes energiaforrások érzékelését, itt a chire utalunk, de emellé szükségessé válik a gyakorlat, tapasztalat is, mint az erőnek a továbbítása. A chi feltöltése az eslő lépés. A kínai klasszikusok utalnak a belélegzésre, mélyen tartani bent a Hara-t ( a hara-légzés, az az alapvető légzési módszer, amelyet a japán légzés technikában is alkalmaznak a Kukjo Ho-ban - a szerk.), amíg elképzeli a szervezetében az erő forgalmát. Óvatosan kell alkalmazni a módszert, mert apró repedéseket okozhat a feszültség, ha a nyak és az arc nem megfelelően próbálja tartani a levegőt. Tehát nem kell belélegezni annyit, amennyit csak tudunk, és nem kell elvárni, hogy addig bent legyen, ameddig csak bírjuk... inkább annyi legyen a belégzés, amit könnyű megtartani  és pihentető a szervezetben. Közben számolja meg a szívdobbanásait , de egy idő után már nem lesz erre szükség. Naponta kétszer gyakorolja.


Elenite nehéz lesz sokáig tartani. Zsibbadás lép fel, a lábak fájhatnak, akár el is aludhat a cirkuláció hiányából fakadóan. A kezek bizsereghetnek, a tenyér viszkethet, ha ez történik, hajtsa hüvelykujját a többi ujj köré, hogy megakádályozza a chi azokon keresztül áramlását.

A legjobb egy csendes helyen gyakorolni ezt, de még ekkor is zavaró lehet akár még az is, ha mondjuk egy levél lehullik. Amikor ezek dolgok már nem zavaróak, csak objektíven tud figyelni, akkor érte el azt a szintet, amit úgy hívunk "nyugalom".

Ez azt jelenti, hogy a hirtelen zajok nem fogják megijeszteni. Ezen a ponton lehet még hallani fülcsengést, vagy lágy sípot, vagy akár susogást, majd a szemek előtt fényt villogni, de egy idő után ezek zavaró hatása is megszünik és átalakul szabályos ritmussá, vagy látni lehet geometrikus mintákat.

 

 



Mindazoknak, akik ezek értelmét keresik, nyílvánvaló alapot ad a szimbolizmus és jól imert, hogy mindenki kiismerheti ezt. Egy szót elég kimondani koncentráltan,  és figyelmet helyezni a hangsúlyra benne a légzésre és annak ellenőrzésére. A légzés a kapcsolat a tudatos és a tudatalatti elme között. Az egyike azon kevés fizikai információ hordozónak, amelyek felett mindenki tud uralkodni, ha akar. Más, fokozottabb ellenőrzés alá tartozik  a szervek irányítása, akár mint az emésztés időszakos megszüntetése, például, ha nem akarunk böfögni nyilvánosan. De mindenki meg tudja tartani a légzését, ösztönösen még a csecsemők is, ha vízzel teli medencében tanul úszni.


És még ennél is tovább léphetünk és belátjuk: a légzés aránya jelzi a hangulatokat is. Gyors és felületes légzés félelmet jelez, mély és lassú légzés alvásra utal. Megváltoztatva a légzést, megváltoztatható a hangulat, pihentető képekkel a koncentráló nyugodttá teheti magát és akár át is programozhatja a személyiségét.

 

 


A Chi-koncepció rejtélyesnek tűnhet egy nyugati számára. Az a gondolat, hogy csak a légzéssel lelki táplálék szerezhető, túlzásnak tünhet, mert a régiek nem tudhatták, hogy levegő az nitrogén, oxigén és szén dioxid...
Egyszerűen mégis megértették, hogy a levegő létfontosságú életerő, mert a légzés leállt, megállt az élet is.
Azáltal, hogy figyelmet kapott a légzés, a szervezeti és tudatos idegrendszert egyetértés tartja össze, ugyanúgy, mint két táncost, az elme és a test harmónikus. A gyakorlatban magasfokú ellenőrzést lehet így elérni és ez vezet önmagunk megértéséhez, nyugalomhoz, belső békéhez a mindennapi életben, ha másra nem is, legalább kikapcsolódásra megfelelőek ezek a gyakorlatok. De ez vezet tovább, az erő és a képességek fejlesztéséhez is, az összes többi kérdésre a nyugalom és kiegyensúlyozottság elsajátítása után ad választ.

 

 

NINJA MIND CONTROL full book download from this library (next to last)

 

 

Téma: Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 3. rész

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása