Perzsa horoszkóp

2013.11.04 12:34

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/kelta-fahoroszkop/

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-horoszkop/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-ember-eletkore/

https://embers-eg.webnode.hu/news/kozma-szilard-eletunk-igazi-celjarol-es-rendelteteserol-roviden-/

 

 

 

A perzsa asztrológiai rendszer 15 jegyet különböztet meg. Lássuk, mit üzen ez a különleges horoszkóp 2013-ra!

 

 

Nagy perzsa horoszkóp 2013-ra
 


A születési éved és napod alapján válaszd ki a táblázatból, hogy melyik jegy szülöttje vagy:
 

Születési év: Születésnap:
  1–5 6–9 10–15 16–21 22–31
1900–1923 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1924–1941 Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1942–1949 Virág Hal Ház Nap Hajó
1950–1958 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1959–1967 Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1968–1976 Virág Hal Ház Nap Hajó
1977–1985 Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1986–1998 Virág Hal Ház Nap Hajó
1999–2009 Korona Gyűrű Félhold Fa Szem
2010–2025 Virág Hal Ház Nap Hajó

 

Korona

Bizonytalanok, kétkedőek, időnként pesszimisták. Nehezen kötnek barátságokat, és még nehezebben mutatják ki az érzelmeiket. Tisztelik a hagyományokat, meglehetősen konzervatívok. Ha valakit megszeretnek, ahhoz kitartóan ragaszkodnak és hűségesek. Két lábbal állnak a valóság talaján. Van bennük egy kis akaratlan uralkodói hajlam, de ha valaki megtalálja velük a hangot, akkor ezt nem mutatják ki.

A 2013-as év szokatlan módon egy kicsit álmodozó hangulattal kezdődik, amivel a máskor realista Korona-szülöttek igencsak meglepik a környezetüket. Több éve szeretnének valami új dologba belefogni, de a körülmények ezt nem igazán tették lehetővé. Végre ez az év valami olyan lehetőséget ígér, amely kapcsán elindulhatnak a vágyaik után. A február kisebb, de annál örvendetesebb anyagi fellendülés további bátorítást adott terveik megvalósításához. Régen érezték magukat ennyire bizakodó hangulatban.

Márciusban és áprilisban pártfogókat szerezhetnek, méghozzá olyan embereket, akikről nem is sejtették, hogy valaha önök mellé állnak. Ezáltal csak még optimistábbak lesznek, és az új barátok érdekes új távlatokat nyitnak meg. Talán egyedül a május lesz egy kicsit visszafogottabb hónap, de ezt inkább erőgyűjtésre használják. Könnyen lehet, hogy ha bizonyos dolgokat jobban átgondolnak, még jobb lehetőségeket fognak bevonzani az életükbe. A nyár egy kellemes, mozgalmas évszak lesz. A szokottnál kicsit több ember veszi körül a Koronákat. Nem lesz igazán kedvük nagyobb utazáshoz, de a párjuk vagy a családjuk kedvéért augusztusban részt vesznek egy kis kiruccanáson. Nem fogják megbánni.

Ősszel valamilyen munkán belüli pozitív változás előszelét érzik. Az igaz, hogy ez anyagilag nem fog azonnal sikert hozni, de a mag, amit az év elején elvetettek, ekkor fog kicsírázni, és az új életmód hatására sokkal jobban fogják érezni magukat a bőrükben. Október végén egy kis lazításra is lesz lehetőségük, még akkor is, ha most inkább a passzív pihenést részesítik előnyben. A november tartogathat némi bosszúságot, amit azonban kis türelemmel ki lehet kerülni. A tél egy csendes,
nyugodt időszakot jelez, de ekkor épp erre is lesz a legnagyobb szükségük.
A karácsony azonban valami kellemes meglepetést hoz, ami nem egy értékes ajándék lesz, hanem az emberi kapcsolatokon belüli fordulat.


 

Virág

Nagyon tudnak szeretni, ám birtoklóak és féltékenyek. Ha valami sértés érte őket, azt nem felejtik. Alaptermészetük általában békés, de hamar kijönnek a sodrukból. Az életükben nagyon fontos a párkapcsolat, de van, aki számára fullasztó lehet nagy-nagy szeretetük. Különösen akkor, ha hullámzó
a Virág hangulata. A terveiben és céljaiban kitartó, munkabírása hatalmas.


A 2013-as év folyamán maximalizmusuk csúcsformáját hozzák ki magukból, méghozzá minden életterületen. Az év első két-három hónapja sok munkát kínál, amibe hatalmas lendülettel vetik bele magukat. Kedves Virág-szülöttek, nem azt mondom, hogy úgy álljanak a munkához, hogy mások is hozzáférjenek, hanem inkább azt, hogy osszák be úgy az energiájukat, hogy az egész évre elégséges legyen. Az április és a május lehetőséget teremt, hogy ezt átgondolják.

Nyáron különösen szerelmes hangulatban lesznek, független attól, hogy tartós kapcsolatban élnek vagy jelenleg keresnek társat. Ezek az érzelmek olykor hullámzásokat mutatnak, azaz lesznek nagyon boldog napjaik, de lesznek nehézségek, érzelmi blokkok is. Ha az év első hónapjaiban a karrier állt életük középpontjában, akkor bizony nagyon is jogos, hogy most a magánélet felé forduljanak. Az esetleges viták elsimítására az augusztus vége lesz a legalkalmasabb. Ha párkapcsolatban élnek, akkor menjenek el társukkal valahova, töltsenek annyi időt együtt, amennyit csak tudnak. Ha pedig hódító kedvükben vannak, akkor nyíljanak meg egy varázslatos új találkozásra. Az ősz csendesebb lesz, és ismét a munka, hivatás, karrier területét hozza előtérbe. Most azonban már kisebb energiával, de annál nagyobb kitartással vetik magukat bele. Anyagi helyzetükre az október vége vagy a november eleje lesz jó hatással. Ha üzlettel, vállalkozással foglalkoznak, ezekben a hetekben sok feladatuk lesz, de úgy érzik majd, hogy megéri a fáradozást. A december lesz a féléves ciklus legbékésebb hónapja, amikor akár úgy is érezhetik, hogy most nem ártana egy kis lazítás.

A karácsonyt a szokottnál nagyobb örömmel és készülődéssel várják. A két ünnep között elég nagy lesz életükben a nyüzsgés, de ezt örömmel veszik, még akkor is, ha nem csak azok az emberek keresik a társaságukat, akiknek valóban örülnek. Nem is csoda, ha a szilvesztert inkább kisebb társaságban vagy valakivel kettesben töltik.

 

Falevél

Vidám, eleven, bohém és nagyon könnyed emberek. Rettentően kíváncsiak, ugyanakkor nem kitartóak, állandóan új és új dolgokat keresnek. A szerelemben nem a hűség szobrai. Nagy utazók, a monoton dolgokat rosszul viselik. Szeretnek emberek között lenni. Jó az észjárásuk, de kevés témát vesznek igazán komolyan. A pénzt nem jól kezelik, sokszor naivok, hiszékenyek is.

Úgy tűnik, a 2013-as évben kapnak egy kisebb leckét, ami a kitartásukat fejleszti. Ne ijedjenek meg, semmi rossz nem várható, de főként az év első felében mintha a sors folytonosan olyan feladatokat küldene, amihez szükség van a kitartásra. És jól tudjuk, hogy ez bizony nem az erősségük. Ha ezzel sikerül megküzdeniük, akkor egy remek, sikeres év következik, ami nemcsak a munkán, karrieren belül mutat fellendülést, hanem személyiségük építésében is igen nagyot haladhatnak előre. Tavasszal különösen érezni fogják, hogy sok dologban a lehető legjobbat hozták ki magukból, néhány korábbi hibájukat leküzdötték, és ennek köszönhetően sokkal jobban érzik majd magukat a bőrükben.

Nyáron nem egészen a terveik szerint alakulnak a dolgaik, de könnyed derűjükkel ezen egészen könnyedén túl fognak lépni. A nyár legvidámabb időszaka az augusztus vége lesz. Ha erre a hónapra tervezik a szabadságukat, hatalmas adag energiával tölthetik fel magukat a természetnek köszönhetően. A szeptember egy kisebb, de annál örvendetesebb anyagi fellendülést hoz. Az ősz folyamán szellemi terveik kerülnek jobban előtérbe. A legsikeresebb ez az évszak azoknak a Falevél-szülötteknek lesz, akik éppen bármiféle tanulmányt folytatnak. Gyorsan fognak tanulni, és a sikerek sem kerülik el őket. Azoknak a Faleveleknek, akik már kinőttek az iskolapadból, kedvük támad valamiféle új dologba fogni, olyan emberek között mozogni, akik a fejlődésre motiválják őket.

A szerelmi hódításokra, a párkapcsolatok elmélyítésére a november lesz a legkedvezőbb időszak. A jelenleg még társtalan Falevelekre végre rámosolyog Ámor, amitől a magabiztosságuk is alaposan meg fog nőni. Lehet, hogy ez egy kicsit lassabban kialakuló kapcsolat lesz, de ha nem rontanak el semmit, akkor a karácsonyt már együtt ünnepelhetik választottjukkal. Anyagi helyzetük nem lesz igazán csúcsformában, de azért arra ügyeljenek, hogy adósságba ne verjék magukat.

 

Nagy perzsa horoszkóp 2013-ra


 

Gyűrű

Békességkedvelők. Nem szeretik a változást, az ő területük az otthon, a változatlanság, a nyugalom és a csend. Az aprólékos részletmunkák nekik valók. A szerelemben is hűségesek. A vitát, viszályt nagyon nehezen viselik, a harmónia éppen olyan fontos a számukra, mint a biztonság. Takarékosak, de szeretteikkel szemben tudnak nagylelkűek is lenni. Azt hiszem, jó hírt mondok, ha elárulom, hogy ez az év épp olyan nyugodt és békés lesz, mint ahogyan szeretik az életet. Meg fogják találni azt a belső csendet és azt a biztonságot, amire mindig is vágytak. „A biztonság egy negatív állapot, ami azt jelenti, hogy nem történik semmi” – vallja egy író. Nos, most fognak arra rájönni, hogy ez az a negatív állapot, amire a legnagyobb szükségük van.

A január és a február külső szemlélő számára talán akár eseménytelennek is tűnhet, de valójában ez az időszak a belső történéseket hozza előtérbe. Ha van bármiféle művészi hobbijuk, tervük, akkor ebben valami igazán nagyszerűt alkothatnak. Jó hangulatot sugároznak ki magukból, és ezzel pozitív energiákat és pozitív embereket vonzanak magukhoz, akik a segítségükre lesznek. A szabadságukat lehetőleg júniusban vegyék ki, és ha mindenképp utazni szeretnének, akkor valami csendes, békés helyet válasszanak. Egy erdőben megbújó aprócska kunyhó lenne az, ami ebben a hónapban a legjobbat tenné a lelkükkel. De ha ez nem sikerülne, akkor teremtsék meg saját magukban, benső világukban a külön bejáratú hegyi birodalmukat. Nyár végén barátaik megpróbálják rávenni önöket, hogy néhány érdekes programban részt vegyenek, amelyek közül egy-kettőre igent is mondanak, de ezek az élmények nem azt fogják nyújtani, amire igazán vágynak.

A legtöbb Gyűrű-szülött ősztől szívesen mélyed el valamiféle szellemi tervbe, többet olvas, tanul. Ez nagyon jó hatással lesz önmaga megismerésében. Ha mégis emberek közé mennek, akkor olyanokkal fognak találkozni, akiknek hasonló az érdeklődésük. A november talán ennek az időszaknak leginkább mozgalmas hónapja, amely akár egy kisebb, kellemes meglepetést is tartogathat a Gyűrű-szülöttek számára. Karácsony környékén azonban ismét visszatalálnak abba a kellemes, békés belső világba, amit ez az év ígért.

 

Négyszög

Romantikusak, idealisták, szentimentálisak. Mindenben a tökéleteset keresik, nem érik be azzal, ami középszerű. Naivak. Nagy bennük a szeretetvágy, segítőkészek. Sokszor született művészlelkek, akik a prózai valóság talaján nem igazán boldogulnak. A 2013-as év első időszaka leginkább a bizalomról fog szólni. Valakiben korábban nem bíztak, de az illető egy olyan kellemes csalódást okoz, hogy sok mindent átgondolnak, és ez érzelmi életükben kedvező változást okoz. Több kapcsolatukat át fogják értékelni, aminek hatására lesznek emberek, akikhez közelebb kerülnek, de lesznek olyanok is, akiktől eltávolodnak.

Március végén vagy április elején egy gyakorlatias jellegű élethelyzet alaposan feladja a leckét. Ne kedvetlenedjenek el, ha nem sikerül azonnal megoldani, inkább kérjenek segítséget.
Májusban már végre ismét a saját életüket élhetik, vagyis ezek a napok nem annyira az élet prózai oldaláról szólnak. Valószínűleg már nyár közepén be fog toppanni egy kedvező lehetőség, amit nem fogadnak azonnal el, hanem alaposan átgondolnak minden esetleges nem várt nehézséget. Ám bármennyire is hajlamosak a borúlátásra, be fogják látni, hogy ha élnek a felkínálkozó lehetőséggel, nagyon is jól fognak járni.

Az augusztus kicsit hajszásabb lesz, mint ahogyan az lenni szokott. Új munkájuk több feladattal jár, de ezt most sokkal inkább új kihívásnak, jó kalandnak érzik, mint tehernek. Családjuk szívesebben menne nyaralni, de meg fogják érteni, hogy  önöknek ez most nem annyira a pihenés időszaka lesz. A szabadságukat lehetőleg szeptemberben vegyék ki, és utazzanak el. Persze az sem baj, ha ez nem valamilyen nagy kiruccanás lesz, hanem szívesebben maradnak esetleg otthon, és töltik passzív pihenéssel a napjaikat. Az október akár egy új szerelmet is hozhat, ha elég nyitottak rá. Ne lepődjenek meg, ha ez egy munkahelyi ismeretség lesz. Korábban ugyan az volt az elvük, hogy a munka és a szerelem két külön dolog, de vannak olyan időszakok is, amikor a két életterület nem annyira különválasztható, és ez most valószínűleg egy ilyen helyzet lesz. A december egy kellemes, békés, meghitt karácsonyt ígér, a szokottnál nagyobb örömmel készülődnek rá. A két ünnep között sok vidám élmény érheti önöket, ha emberek közé mennek.

 

Hal

Fontos számukra a szeretet. Kicsit sznobok, főleg a kultúra területén. Idealisták, ám ennek ellenére meglehetősen gyakorlatiasak. Színes, élénk, kreatív a fantáziaviláguk. A szépséget és a művészetet a hétköznapi életben is szeretik. Fontos a számukra, hogy ízléses, szép környezetben élhessenek.

A 2013-as év első hónapjai új élményeket, új barátokkal való megismerkedést kínálnak, még akkor is, ha úgy lépnek be az évbe, hogy erre nem elég nyitottak. Egy érdekes ember azonban nagy hatással lesz a Hal jegyűekre, és a korábbi, kicsit zárkózottabb év után örömmel vetik bele magukat a kicsit pezsgőbb életbe. Az április arról szól, hogy rendet tegyenek életükben a vágyak és a realitás között. Ha van olyan tervük, amit hosszú ideje nem sikerült megvalósítani, és sorozatban kapták a jeleket az univerzumtól, akkor lehetséges, hogy ez a terv nem illett össze az útjukkal. Higgyék el, ez sokkal inkább egyfajta felszabadult érzést hoz, és helyet teremt a lelkükben, hogy olyan tervekbe fogjanak, amelyek meg is valósulnak. Ezt onnan fogják felismerni, hogy a sors sorozatban küldi a segítséget, mintha egy láthatatlan jó tündér vezetné a lépteiket.

A nyár eleje elég dolgos időszak lesz, teljesen függetlenül attól, hogy szeretik-e a munkájukat, vagy sokkal inkább váltanának, és új lehetőségek után néznének. Az előbbi esetben örömmel és lelkesen, az utóbbiban pedig kötelességtudóan teljesítenek. Nyár közepén még kicsit fáradtnak érzik magukat, ám júliusban vagy egy új hobbi, vagy egy új baráti kör hoz friss színt az életükbe, és szinte egyik hétről a másikra elmúlik a levertség érzése. Ha jelenleg még társtalanok, akkor talán éppen új ismeretségeik közül fordulhat az egyik barátság szerelemmé. Augusztusban kisebb anyagi veszteség éri önöket, amit két hónapon belül sikerül kiheverni, és a kiesett összegeket pótolni.

Ősszel valami új tanulmányba vagy szakmai képzésbe fognak belekezdeni, ami már ennek az évnek az utolsó két hónapjában hivatásbeli előrelépést hoz. Kezdetben ezt kényszernek élik meg, de később rá fognak jönni, hogy mennyire előnyükre válik ez az új tudás. Az a bizonyos előléptetés pedig anyagi helyzetükre is jótékony hatást gyakorol. Karácsonyra valami régen vágyott dologgal fogják saját magukat meglepni, ami vidámmá teszi az év utolsó heteit és a szilvesztert is.

 

Félhold

Gyanakvóak, bizalmatlanok, pesszimisták, és ennél fogva nagyon óvatosak. Mivel állandóan a rossztól tartanak, gyakran érik őket kellemes meglepetések. Emberi kapcsolataik akkor működnek, ha kritikus hajlamaikat félreteszik. A szerelemben féltékenyek, ugyanakkor ők maguk nehezen viselik el akár a kritikát, akár a féltékenykedést.

Az év azzal az érzéssel köszönt be, hogy biztonságban vannak családjuk körében, életük irányítása pedig biztosan a kezükben van. Más ember számára a Félhold jegyűek idei esztendeje akár unalmasnak is tűnhetne, ám valójában ez az egyformaság épp azt a nyugalmat biztosítja, amire nekik szükségük van a mindennapokban. Kicsit oldódik is alapvető pesszimizmusuk, több bizalommal közelednek embertársaikhoz és a világhoz, és a világ pont ezt fogja visszatükrözni. Tavasszal egy egészségmegőrző kúrába fognak, több pénzt és időt áldoznak önmagukra. Kívül és belül is megújulnak, a jegy hölgy szülöttei kicsit többet is költenek a szépségükre, aminek hatására megnő a hódítókedvük. Új kapcsolatra vagy egy régi felújítására a május és a június eleje lesz alkalmas, ekkor Ámort is jókedvében találják, aki izgalmas új találkozásokat tartogat.

Ha az elmúlt nyarak javát utazással töltötték, akkor most szívesebben töltik a szabadságukat otthon. A nyár végén házfelújításba vagy otthont érintő változtatásba kezdenek, amit sikerül kölcsön nélkül megoldaniuk. Ám mivel a tartalékaikhoz nyúlnak hozzá, nem marad sok pénzük más fontos dolgokra, de ezt most valójában nem is annyira bánják. Egyébként is meglehetősen takarékos emberek, ha szükséges, meg tudják húzni azt a bizonyos, képzeletbeli nadrágszíjat. Anyagi helyzetük azonban szeptemberben egy váratlan fordulattal kicsit jobbá válik, így már nem kell meggondolniuk annyira, mi mindenre adnak ki pénzt. Fellélegeznek, és a mindennapjaik is gördülékenyebbé válnak. A családi élet tél elején válik különösen fontossá, ekkor kissé háttérbe szorul a hivatás. Kicsit több időt igényelnek családjuk idősebb tagjai, de ezt a plusz odafigyelést örömmel fogják vállalni. Sok segítséget kapnak barátaiktól is. Az év végére több munkájuk torlódik össze, sokszor azt sem tudják, hová kapjanak, így éppen csak marad idejük a karácsonyi készülődésre, de végül is jó időbeosztással sikerül mindent gyertyagyújtásig megoldani.

 

Tenyér

Ők azok, akik védelmező tenyérként óvják szeretteiket. Született gondoskodók, barátaikhoz, családtagjaikhoz nagylelkűek. Gyermekeiket kicsit el is kényeztetik, a szerelemben figyelmesek és gyengédek. Szeretnek és tudnak is dolgozni. Becsületesek, vágynak a békés, kiegyensúlyozott életre, de ugyanakkor bizonyos élethelyzetekben mernek akár kockáztatni is. Bátrak és magabiztosak.

Az év egésze alapvetően inkább kedvező lesz, ami persze nem azt jelenti, hogy olykor ne kellene kisebb-nagyobb nehézségekkel megküzdeni. Remélem, nem azok közé az emberek közé tartoznak, akik a dobostortának először a tetejét eszik meg, mert idén pont az év nehezebb eseményei zajlanak le először, és utána fordul egyre jobbá és jobbá a helyzetük. Tél végén apróbb anyagi gondjuk támadhat, de ezt kis elővigyázatossággal elkerülhetik. Hallgassanak egy barát vagy egy családtag tanácsaira, még akkor is, ha túl keményen fogalmaz. Március végén és áprilisban a munkájukon belül támadhatnak nehézségek, de ne szorongjanak olyan dolgok miatt, amelyek csak feltételezések. Inkább harcoljanak! Higgyék el, hogy érdemes! A május és a június már békésebb hónapok lehetnek, bár kisebb, barátok közötti viták okozhatnak némi kavarodást. A leghelyesebben akkor cselekszenek, ha nem mondanak véleményt.

Nyár közepén azonban olyan kedvező magánéleti változásban lesz részük, ami nemcsak erre az évre, hanem akár a későbbi életükre is kedvező hatást gyakorol. Ha eddig társtalanok voltak, akkor egy új kapcsolat lép be az életükbe, ha pedig házasságban vagy tartós kapcsolatban élnek, akkor közös életükben fedeznek fel valami új szépséget. Nyár végén sok érdekes új embert fognak megismerni. Nem kizárt, hogy lesz köztük amolyan címke nélküli kapcsolat, akit nem igazán tudnak hová tenni, de talán pont egy ilyen fog új utakat megnyitni az érdeklődésükben. Ősszel kedvük lesz valami pozitív életmód-változtatásba kezdeni, amitől napjaik frissebbek lesznek. Novemberben összevesznek egy régi barátjukkal, aki csalódást okoz. Helyette azonban új barátokat szereznek, és rá fognak jönni, hogy tulajdonképpen nem is jártak rosszul a cserével. Az év legvidámabb időszaka a december első két hete lesz, amikor tele lesznek energiával. Ezzel a gondolattal lépnek be a sokat ígérő következő évbe.

 

Ház

Nyugodt, higgadt, otthon ülő, biztonságvágyó emberek. Takarékosak, de ha a családjukról van szó, akkor nem fukarkodnak. Nagyon hűségesek, igaz, ezt ők is elvárják másoktól. Szelíd kiegyensúlyozottságuk mások számára is erőt ad. Főként középkorú éveiktől sokan keresik fel őket tanácsért, és általában hallgatnak is a szavukra. Van bennük valamiféle nyugodt méltóság, amivel erőt sugároznak ki.

Az év első hónapjában társkapcsolatukban kisebb vita lehetséges. A válás vagy a szakítás helyett azonban a kompromisszumot fogják választani. Ha ez sikerül, akkor az év egésze során egyfajta nyugodt békét tapasztalhatnak a párkapcsolatukon belül, amire mindkettőjüknek, sőt a környezetüknek is nagy szüksége van. Ha vannak gyermekeik, most nagyon nagy figyelmet igényelnek, ezt pedig csak nyugodt légkörben tudják jól csinálni.

Márciusban egy kis pénzügyi megtorpanást tapasztalnak, de ettől ne rémüljenek meg. A következő hónapban már sokkal több lesz a bevételük. Persze azért nem árt, ha egy kicsit takarékoskodnak. Fontos dolgokról nem kell lemondaniuk, sőt azt fogják tapasztalni, hogy olyan javakról mondanak le, amelyekre valójában nem is volt szükségük. Pihenésre, lazításra inkább a nyár első fele lesz alkalmas. Utazásra a június kínál jó lehetőséget. Ha júliusban mennek szabadságra, akkor inkább a csendes, otthoni pihenés hoz felüdülést. Augusztusban egy munkahelyi átszervezés okoz gondot, de ez az önök helyzetére csak jó hatással lesz. Bármilyen mozgalmas és olykor vegyes hatású is ez a hat hónap, az bizonyos, hogy a rossznak tűnő fordulatok később a jó oldalukat fogják mutatni. Ha valamiféle művészi tevékenységgel foglalkoznak, akkor abban az ősz sikert ígér. Azoknak, akik hobbiszinten foglalkoztak valami ilyesmivel, ez lesz a legjobb időszak, hogy jobban elmélyüljenek benne. Szeptemberben egy bosszantó hivatalos ügy okoz sok utánajárást, de egy kedves barát sokat fog segíteni. Télen több barátot fognak meghívni otthonukba. Párjuk ennek nem mindig örül, ügyeljenek, hogy a családi béke megmaradjon. Ha van iskoláskorú gyermekük, akkor a téli szünetben szembesülhetnek valamiféle kisebb, újszerű problémával, amit a leginkább megértéssel és türelemmel fognak megoldani. Karácsonyra már nyoma sem marad a gondoknak.

 

Madár

Vidám, eleven, kicsit álmodozó, született bohém. Szeret a fellegekben szárnyalni. Imádja a változásokat, az otthon biztonsága nem az ő világa. A legszívesebben mindig új és új kihívásokat keresne, vagy egész életében úton lenne. Igazi forradalmár, szereti az újításokat. Nem bírja a kötöttségeket. Bátor, született újrakezdő, nyugtalan, igazi társas lény. Kíváncsi.

Ez az év sok érdekes, színes változást tartogat. Ez nem munkaváltozás vagy új vállalkozás lesz, inkább új hobbiba, kedvtelésbe fognak belekezdeni, ami szélesíti a látókörüket, friss új élményeket jelent. Ha az elmúlt években keveset mentek emberek közé, akkor már január második felében vagy februárban valami olyan hobbi kínálja fel magát, amelynek kapcsán új társaságba kerülhetnek. Azzal ne próbálkozzanak, hogy régi barátaikat is bevonják ide, mert ez nem fog sikerülni. Lehet, hogy kicsit nehezebb lesz az idejüket és az erejüket megosztani a régi és az új barátok között, de az a mozgalmasság, amit a két baráti kör hoz az életükbe, nem lesz ellenükre. A március és az április kicsit csendesebb hónapokat ígér. A 2013-as év egészére egyébként is az lesz jellemző, hogy mozgalmas és nyugodt időszakok váltogatják egymást.

A nyár első felében valamiféle kellemes, munkát érintő kihívás hoz friss pezsgést, és szerencsére némi anyagi fellendülést is. A július inkább a csendes üdülésnek kedvez, egyedül vagy kettesben. Nyár végén különösen sok ember veszi körül a Madár jegyűeket, ami igen csak a kedvükre lesz. Augusztusban egy izgalmas kaland hoz kellemes meglepetést az egyedülállóknak, de aztán kiderülhet, hogy mégsem ő az igazi. Ősszel és télen sem fognak elmagányosodni, igaz, ekkor már sokkal inkább önöknek kell kezdeményezni a programokat. Októberben és novemberben szinte minden hétvégén mennek valahova, vagy meghívnak egy-egy érdekes embert. Szerencsére ez nem megy a munkájuk kárára, sőt nagyobb örömmel fogják végezni  a mindennapos rutinfeladatokat is. Decemberben valaki új állást ajánl, de ösztöneikre hallgatva ezt nem fogadják el. Érezni fogják, hogy nem olyan ragyogó, mint amilyennek tűnik. Az év utolsó heteiben egy utazás ugyan többe kerül, mint gondolnák, de megéri ez az ajándék.

 

Fa

Magabiztosak, erősek, meglehetősen rámenősek. Határtalan a kitartásuk. Gyakorlatiasak, maximalisták, nehezen tolerálják, hogy másokban nincs akkora energia, mint bennük. Nehezen tudnak veszíteni, alulmaradni, született vezetők. A pénzzel jól bánnak.

Az év első hónapjaiban egy hivatalos, jogi üggyel kapcsolatos esemény sok bosszúságot hoz, és nem is úgy végződik, mint ahogyan szeretnék. A Fa jegyűek azonban határozott és gyakorlatias emberek, akik sosem hátrálnak meg a nehézségek elől. Ha tehetik, akkor mindenféle joggal összefüggő ügyintézést halasszanak inkább az év második felére. Ugyanez a tanácsom bármiféle megbeszélésre, üzleti ügyre, még annak ellenére is, hogy kommunikációs képességük nem lesz rossz formában, de valahogy a külvilág most ezt nem igazán honorálja. Szerencsére ennek ellenére olyan emberekkel, akik fontosak az életükben, nem keverednek vitába. Márciustól új nézőpontból kezdik szemlélni a világot, új tevékenységek jelennek meg az életükben. Ennek kapcsán a tavaszt egy kicsit elevenebb időszaknak élik meg, de ez egyáltalán nem baj. A hétvégék különösen eseménydúsak lesznek, nem is csoda, ha április végére már vágyni fognak egy-egy csendesebb napra. Utazásra már május végén lesz lehetőségük. Nem is baj, ha idén kicsit előbb veszik ki a szabadságukat, júliusban ugyanis egy munkán belüli kisebb kavarodás miatt nehezen szakadnak el a hivatásuktól.

Az augusztus azonban már békés és nyugodt időszak lesz. Ősz elején több időt tölthetnek a családjukkal, ami jól fog hatni a közérzetükre és az emberi kapcsolataikra. Igaz, hogy egy családtag okozhat kisebb bosszúságokat, de humorukkal ezt meg fogják oldani. Október második felétől nagyobb energiát fektetnek az élet anyagi részébe. Ez az időszak fog jó lehetőségeket teremteni, hogy átgondolják kiadásaik és bevételeik egyensúlyát. Kiderül, sokkal többet tudnak spórolni, mint azt hinnék. Lehet, hogy egy költekezőbb családtaggal időszerű lesz megbeszélni eltérő pénzügyi szokásaikat. Karácsony előtt felbukkan egy rokon, akinek nem fognak örülni, és aki egy kis családi vitát is kirobbanthat. Az év végén szinte alig fogják már várni, hogy beléphessenek a 2014-es esztendőbe. A megérzésük nem csal, mert ez a küszöbön álló, következő év nagyon kedvező és sikeres lesz.

 

Nap

Lendületesek, energikusak, tele életerővel és derűvel. Olykor egy kicsit hajlamosak a hangulatingadozásra, de inkább optimisták. Robbanékonyak, de nem haragtartóak, nehezen viselik a kritikát. Szeretnek a társaság középpontjában állni. Nagyon tudnak szeretni, méghozzá úgy, hogy az szeretteiknek is jó legyen. A munkában fáradhatatlanok, kivéve ha ez valamiféle monoton, egyhangú feladat, mert azt nagyon nehezen viselik.

Az év eleje valami érdekes kihívást hoz, és ez valósággal doppingolja a Nap jegyűeket. Igaz, lesznek ezek között olyanok, amelyekért kell tenniük, azaz nem biztos, hogy a sors kínálja fel valamennyit, de annyira tele lesznek energiával, hogy szinte keresni fogják az élet azon lehetőségeit, amelyekben próbára tehetik magukat. Munkatársaik azonban nem biztos, hogy mindig érteni fogják újító szándékukat. Családjuk és barátaik viszont teljes szívükkel önök mellett állnak. Ha az elmúlt évek egy kicsit túl eseménytelenek voltak, akkor végre minden szempontból a helyükön érezhetik magukat. Márciustól anyagi helyzetük is fellendülőben lesz, persze, valószínű, a váratlan beérkező bevételnek meg is lesz a helye. Ennek ellenére nem javaslom, hogy a fogukhoz verjék a garast. A Nap jegyűeknél jobban senki nem tudja, hogy a pénz energia, áramlania kell ahhoz, hogy jusson is, maradjon is belőle.

A nyár egész szokatlanul nem annyira a nagy utazások és a világcsavargások jegyében telik, hanem valamiféle lakás- vagy házfelújításnak kedvez. Családjuk nem igazán örül ennek a fordulatnak, de végül be fogják látni, hogy nem is olyan rossz az ötlet, amit felvetett. Szeptemberben azért legalább egy rövid utazás örömével ajándékozza meg szeretteit, hiszen ez friss erővel tölti fel az egész családot és nem utolsósorban önt is. Az októberrel csendesebb időszak köszönt be. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne venné körül sok ember, hanem azt, hogy ekkor egy ideig nem annyira az új dolgok, hanem a meglévők megóvása kerül előtérbe. Decemberben azonban ismét nagy lendülettel vetik magukat az életbe. A december közepe hozhat ismét egy kisebb anyagi fellendülést, ami bizony karácsony előtt igencsak kedvező lesz. Idén szeretnének mindenkinek szebb, drágább ajándékot venni, de önöknek is ilyesmivel fognak örömet szerezni a szeretteik.Spirális

Gyöngéd, kedves, szeretetre vágyó emberek, akik nem annyira irányítani, mint inkább biztonságban szeretnének élni. Nem törekszenek a függetlenségre, akkor érzik jól magukat, ha a társuk mellettük van. Nem határozottak, sőt a döntési helyzetekben egy kicsit teszetoszák is. Empátiájuk nagyszerű. A család, az otthon kiemelkedően fontos számukra. Az anyagiak nem érdeklik, bár a kényelmet nagyon szeretik.

Az elmúlt évek kicsit túl mozgalmas időszaka után egy csendesebb év köszönt be, ami kezdetben kicsit furcsának is tűnhet. Januárban és február elején ugyanis nem igazán találják a helyüket, egyes napokon még olyan érzésük is lehet, mintha sok minden megtorpanna az életükben. Fogják fel ezt az időszakot úgy, hogy jó lehetőség a pihenésre, az önismeret fejlesztésére, a régi kapcsolatok ápolására. A március már kellemesebbnek és eseménydúsabbnak tűnik. Egy munkán belüli siker szinte szárnyakat ad. Tele lesznek kreatív ötletekkel még akkor is, ha ezeket csak inkább a következő hónapban tudják megvalósítani. Egy barát furcsa ötlettel áll elő, de ennek ellenére nem árt átgondolni, még akkor is, ha nem biztosak abban, hogy megvalósítható.

Májusban szükségük lesz híresen nagy türelmükre, nem is annyira az emberi kapcsolataik területén, hanem főként az élet apró nehézségeivel szemben. A június ismét békés hónapot jelez. Rájönnek, hogy nem is kell ahhoz mindig utazniuk, hogy kiélvezzék a nyár áldásait. A nyár közepe ugyanis kicsit mozgalmasnak tűnik, ám most épp ez az, amire a legkevésbé van szükségük. Sikerülni is fog az életükből minden zajosabb eseményt kiiktatni. Bizony, ha tehetnék, a legszívesebben felvonulnának egy magányos hegyi házikóba. Kedves Spirális-szülöttek! Higgyék el, az a békés házikót jelképesen is meg lehet teremteni, és ez most sikerülni is fog. Csak tanuljanak meg nemet mondani! A legkedvezőbb ez a fél év azoknak a Spirálisoknak lesz, akik otthon dolgoznak, vagy legalábbis valamiféle csendes, visszavonultabb elfoglaltságot űznek. Október végétől egyre romantikusabb hangulatba kerülnek. Hallgassanak az érzelmeikre, és éljék ki ezt! Nem baj, ha gondolatban szívesen időznek múltjuk egy-egy kedves állomásán. Ne hallgassanak azokra az emberekre, akik álomkergetőnek nevezik ezért önöket! Az év vége nyugodt mederben halad és tervezgetéssel telik.Szem

Figyelmes, kíváncsi, érdeklődő és meglehetősen elnéző. Mindent észrevesz, de egyáltalán nem kritikus, ami miatt sokan szeretik. Jó emberismerő, kellemes társas lény, aki szeret emberek között lenni. Hűséges, ha megtalálja a maga társát, kitart mellette. Szereti a nyíltságot, őszinteséget.

Az év eleje felkínál egy válaszutat a Szem-szülöttek magánéletében. Mintha a sors megmutatna egy útelágazást, de az már az egyéni élethelyzeten múlik, hogy melyiket választják, vagyis hogy egyáltalán kívánnak-e a magánéletükön változtatni. Lesz olyan, aki nem működő párkapcsolata problémáival szembesül. Alaposan át kell gondolni, hogy lehet-e ezen változtatni. Elhamarkodott döntést semmiképp se hozzanak. A legkedvezőbb változás azonban az egyedül élő Szem-szülöttek magánéletében fog történni, méghozzá néhány kedvező találkozás formájában. Hallgassanak a szívükre, akkor biztos a legjobbat fogják választani. Barátaik megértően fognak önök mellett állni. Egy régi barát különösen sokat foglalkozik majd a lelkükkel. Anyagi helyzetük kicsit változékony ábrát mutat. Ha azonban a hullámhegyek időszakában gondolnak a bekövetkezendő hullámvölgyekre is, akkor nem lesz semmi gond.

Májustól a szokottnál előrelátóbbak lesznek, főként akkor, ha az idei nyárra valami nagyobb tervet időzítettek. Lehet, hogy a környezetükben lesznek emberek, akik le akarják beszélni egy nagyobb kiadásról, de nem fognak eltántorodni, legyen szó egy nagyobb utazásról vagy egy ingatlannal kapcsolatos beruházásról. A mottójuk az, hogy a tervek arról szólnak, hogy meg is valósítsuk őket. Júliusban és augusztusban még az sem kizárt, hogy néhányan irigykedni fognak a Szem-szülöttekre. Ősszel azonban életük visszatér a maga régi kerékvágásába. Sikerül egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között, ami egyfajta elégedettség érzését okozza.

A szeptember teremti a legjobb lehetőséget, hogy minél többet tegyenek az egészségükért. Ez legyen akár több mozgás, akár vitamindúsabb étkezés, de az biztos, hogy sok későbbi problémát fognak ezzel a pozitív fordulattal elkerülni. A november kulcsgondolata az, hogy ne hallgassanak meg olyan tanácsokat, amelyek nem a saját életükre van szabva. A december azonban minden szempontból azt a békét hozza, amit ettől a hónaptól elvárhatunk.Hajó

Romantikus, érzelmes emberek, tele nagy adag illúzióval, szeretettel és szentimentalizmussal. Érzékeny és egyben ingerlékeny is. Lelkileg biztonságban kell lenniük, és nehezen viselik a magányt. Ha kibillenek egyensúlyukból, nagy türelmet igényelnek. Az év első hónapjában még a szokottnál is hullámzóbb lesz a hangulatuk, akár a tenger, amelyen a hajó halad. Ezt persze nem így fogják megélni, hanem a környezetüket okolják, és bizony részben igazuk is lesz. Ugyanakkor rendkívül felerősödik a képességük, hogy derűt sugározva másokat is boldoggá tegyenek, ezért most különösen lényeges lenne, hogy a pozitív oldalukat mutassák meg. Ha azonban ingerültek és bánatosak, akkor környezetük tagjai mágnesként fognak az érzéseikre reagálni, és ugyanezt kapják majd vissza. Barátaiknak különösen nagy szükségük lesz a megértésükre.

Társkapcsolatukban lehet egy kis vita, félreértés. Most mindkettőjüktől több odafigyelést igényel, hogy a harmóniát megteremtsék. Májusban szorongva állnak egy változás előtt, ám ki fog derülni, hogy ez sokkal inkább jót hoz. Nincs mitől tartaniuk, és ezt szerencsére hamar észre is veszik. A június egy vidám, eleven hónap lesz, amikor hangulatuk igencsak hullámhegyet mutat. Örömteli események várhatóak, ráadásul most mindennek a pozitív oldalát látják. No és persze, ezzel párhuzamosan az embereket és a világot is sokkal szebbnek fogják ítélni. Utazásra július második fele vagy augusztus eleje lesz alkalmas, amivel családjuk is maximálisan egyetért. A korábbi években gyakran volt vita a nyári programok témájában, tehát most örömöt okoz, hogy teljes az egyetértés. Ennek fényében a kiruccanás is jól sikerül, és mindenki elégedetten tér vissza a munkába. Ugyan szeptemberben kialakulhat némi kis munkán belüli vita, de ez nem ok arra, hogy másik munkahely után nézzenek. Próbáljanak meg kívülről tekinteni a helyzetre, higgyék el, az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja. Ezenkívül ez nem is az az időszak, amikor könnyen ugrálhatnánk egyik állásból a másikba.
Az év egyik legnyugodtabb, már-már szinte eseménytelennek mondható hónapja a november lesz, ha tehetik, pihenjenek kicsit. Ám decemberben, ahogy közelednek az ünnepek, az élet és a hétköznapok is felélénkülnek, és örömteli karácsony elé néznek.

 

https://www.nlcafe.hu/ezoteria/20130327/perzsa-horoszkop/

 

 

Téma: Perzsa horoszkóp

Dátum: 2013.12.08

Feladó: Rhidapydaylig

Tárgy: PZPBIoln60Új hozzászólás hozzáadása