Pi Klub - Négy ártatlan ember

2013.06.05 22:11

 

Kapcsolódó linkek..
Page not found 404 :)   A cikk címe az volt Ügynökök a mai celeb világban
https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-bosszukesek-es-a-nyaja/
https://embers-eg.webnode.hu/news/adok-minden-mennyisegben/

 

Posta Imre weboldala
"Egyszerűen hülyeség, hogy én pénzt kaptam Portik Tamástól, hiszen nem volt a barátom, sem fedett kapcsolatom" - mondta Chilkó Ferenc, a BRFK egykori életvédelmis főnyomozója annak okán, hogy a Prisztás-gyilkosság keddi tárgyalásán a kettes számú, védett tanú, K. Györgyi azt állította, hogy rendszeresen bejárt a Művészinas vendéglőbe Portik Tamáshoz, és fent volt azon a fizetési listán, amely alapján a maffiózó többek között rendőröket korrumpált havonta.
 

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_ch.jpg


Az ex-zsaru azt mondta, 1996 tavaszáig szolgált rendőrként, utána viszont már csak a rendőrtiszti főiskolán tanított. Így a fővárosi leszámolás-sorozat nyomozásában - amely Prisztás József 1996. november 1-i megölésével kezdődött -, nem vett részt. Chilkó azt mondta, sok mindenkivel jóban volt az éjszakai életben, ismerte az egész energolos-conti caros bandát, Radnai Lászlót, Drobilich Gábort és a többieket, de Portikkal nem álltak semmilyen viszonyban. Igaz, egyszer a margitszigeti Thermal szállodában, Radnaiék társaságában szembe jött vele Portik Tamás és köszöntek egymásnak, máskor nem találkoztak. Még egy esetet elmondott a jelenleg magánnyomozóként dolgozó Chilkó, amikor 2-3 éve egy ismert üzletember megkereste, hogy össze tudná-e hozni barátját, Portik Tamást egy magas rangú rendőri vezetővel. Ezt Chilkó megpróbálta, de a magas rangú vezető azt mondta, hogy nem kíváncsi Portik Tamásra.
 

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_do.jpg


Egyelőre nem indul vizsgálat a Portik Tamás által állítólag lefizetett rendőrök ügyében. Az ügyészség és az Országos Rendőr-főkapitányság is a bírósági jegyzőkönyvekre vár. Egy védett tanú beszélt arról a keddi tárgyaláson, hogy az olajbűnözőtől pénzt kaptak a 90-es évek leszámolásait vizsgáló magas beosztású rendőrök. Az egyik megnevezett volt rendőr - Doszpot Péter - visszautasította az állításokat.

Nemcsak lefizetett újságírókról, hanem korrumpált rendőrökről is vallottak a tanúk a Prisztás-gyilkosság második tárgyalási napján. A koronatanú, Radnai László szerint az ügy elsőrendű vádlottja Portik Tamás 1999 vége felé tőle kért segítséget: az ő rendőri kapcsolatait próbálta felhasználni, hogy információt szerezzen a Seres elleni merényletről.

"Tamás annyit kért, hogy próbáljam meg valahonnan megtudni, hogy a Seres-féle gépkocsiról leesett robbanóanyagon azonosították-e az elkövetőnek az ujjlenyomatát" - vallotta Radnai.

De Portiknak saját rendőrségi kapcsolatai is voltak - ezt már az egyik különösen védett tanú, Portik egykori bizalmasa állította a Fővárosi Törvényszéken. A tanút zárt láncú videórendszeren keresztül hallgatta ki a bíróság, így felvétel sem készülhetett róla.

A tanú azt mondta, Chilkó Ferenc a BRFK életvédelmi alosztályának egykori vezetője havonta kapott pénzt Portiktól. Említést tett a Chilkót váltó egykori sztárrendőrről, Doszpot Péterről is, akit szerinte alkalmanként szintén lefizetett az olajbűnöző. Doszpot ezt cáfolja.

"Nem is szeretnék róla nyilatkozni, mert akkora idiotizmus, hogy nincs miről beszélni. Nem tudom ki ez a védett tanú, de egy idióta. Pont" - fogalmazott az egykori rendőri vezető.

A Hír Tv megkereste az ügyészséget is amiatt, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben, adásukig azonban nem kaptak választ. Az országos rendőrfőkapitány pedig a bírósági jegyzőkönyvre vár.
 

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_ju.jpg


Kikéri maga és kollégái nevében Juszt László újságíró Radnai László azon állítását, miszerint ő bármit is elfogadott volna a bűnözőktől annak fejében, hogy bárkit jó színben tüntessen fel. A hvg.hu múlt csütörtökön még név nélkül számolt be arról, hogy Radnai László rendőrségen tett vallomásában azt állította: Portik Tamásék két ismert újságírót pénzeltek, hogy tudósításaikban kedvezőbb színben tűnjenek fel. A Portik-per keddi tárgyalásán a bíró már a konkrét személyekre kérdezett rá Radnainál, aki megerősítette, hogy Juszt Lászlóról és Fekete Gy. Attiláról, a Népszabadság bűnügyi újságírójáról van szó.

"Az elmúlt másfél évtizedben - amióta 1999. június elsején kirúgattak a Magyar Televízióból - számtalan lejárató akcióban volt részem. Volt, hogy pert nyertem, volt, hogy nem tudtam megvédeni magam. Arra nem gondoltam, hogy 14 évvel később egy 12 évre ítélt bűnözővel szemben kell megvédenem a becsületem, aki - nem mellesleg - a bíróságon mondta jegyzőkönyvbe, hogy lefizetett tanúkat" - írta közleményében Juszt László. Az újságíró azt írta, sem Portikot, sem Radnait nem ismerte abban az időben, amikor kollégáival a Kriminálist készítette. Hozzátette, hogy az olajos" riportokat a terepen nem ő, hanem a kollegái készítették. "Én a stúdióban mintegy 20 olyan beszélgetést vezettem a különböző rendőri-, vám-, és pénzügyi vezetőkkel, amelyekben azt kértem számon, hogy miért nem szüntetik már meg a visszaélésre lehetőséget adó jogszabályokat. Mindez visszanézhető az MTV archívumában" - írta Juszt, aki a támadást mind egykori kollegái, mind a saját nevében kikéri magának.
 

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_fe.jpgA másik megvádolt újságíró, a Népszabadság munkatársa, Fekete Gy. Attila az Indexnek korábban "nettó hazugságnak" nevezte, hogy találkozásaik alkalmával valaha pénzt kapott volna Portiktól, vagy pénzt ajánlottak volna neki. A Népszabadság megbízott főszerkesztője közleményben állt ki munkatársa mellett, a "szerkesztőség birtokában lévő tények alapján" Fekete Gy. Attila befeketítését célzó akciónak minősítve a Radnai vallomásában szereplő állításokat.

A Privát Kopó érdeklődéssel várja további ártatlanok felbukkanását a Portik-ügyben.

(pestisracok.hu, mno.hu, index.hu)
https://www.privat...gyartatlan

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=3880#comments