Cicarajz elemzés

2013.12.08 21:03
Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/olvass-a-gyerek-rajzabol-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/molnar-v-jozsef-gyermekrajzok-az-emberelet-szentsege/

embers-eg.webnode.hu/news/tekintely-es-szakszavak-nelkul-elni-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/jatekossag/

https://embers-eg.webnode.hu/news/gyerekszaj-3-gyermeklevelek-istenhez/

https://embers-eg.webnode.hu/news/tiz-cica-akiket-a-szoruk-tett-hiresse/

 

 
Számos babona kötődik péntek 13-hoz és a fekete macskához. Úgy tarják, hogy ha fekete macska megy át előttünk az úton jobbról balra haladva, az balszerencsét hoz! Egy önismereti tesztet hoztam, amiben a macska biztos nem hoz Neked szerencsétlenséget.

 

Számos babona kötődik péntek 13-hoz és a fekete macskához. Egy önismereti tesztet hoztam, amiben a macska biztos nem hoz Neked szerencsétlenséget.

 

A feladat

Fogj egy fehér lapot, és rajzolj egy macskát. Elég rá 2-3 perc, és nem baj, ha nem te voltál a legjobb rajzos az iskolában, és nem tökéletes a rajzod – önismereti szempontból annál használhatóbb.

Ne haladj tovább a tesztben, amíg meg nem rajzoltad a macskát!

Elkészültél?

 

Akkor kezdjük a rajzelemzést!

A macska-rajz önismereti- és személyiségtesztként szolgál, és a rajzolót tükrözi. Az értelmezéshez több grafológiában is használt elemzési szempontot is segítségül hívunk.

Mekkora a macskát rajzoltál?

A papírlap nagyságához képes relatíve kicsi a cica, akkor szerény, visszafogott, ember vagy, aki szívesebben marad a háttérben. Az önértékelésed nem túl magas és az önbizalmadon is lenne mit javítani.

Ha nagy macskát rajzoltál a lapra, akkor bátor, öntudatos ember vagy, akinek nem kell a szomszédba menni egy kis önbizalomért. A társaságban szeretsz a középpontban állni, vagy vezető szerepet betölteni.

Hova rajzoltad a cicát?

Felülre: Optimista ember vagy, aki nyitott a tudásra, a szellemi információkra. Kíváncsi természetedhez élénk és gazdag fantázia társul. Cselekedeteidben és döntéseidben inkább a józan észre hallgatsz. ügyelj arra, hogy olykor a szíved is szóhoz jusson, ne hanyagold el az érzelmeket.

Középre: Realista szemléletű és gyakorlatias ember vagy. Szereted a praktikus dolgokat. Mértékletességre törekszel, igyekszel egyensúlyt tartani a szív és az ész között.

Alulra: Fontos számodra a stabilitás, a kényelem. Érzelem- és ösztön vezérelt ember vagy. Élvezed az életet, értékeled a test örömeit, a jó ételeket, italokat, a szexet – minél teltebb a cicád, és minél nagyobb, felfelé tartott a farkincája, annál inkább. Ha azonban nagyon lent kuporog a cicád, akkor pesszimista vagy, és hajlamos a negatív viselkedésre.

Merre néz a macskád?

 

Ha balra néz a macska, akkor inkább konzervatív, hagyománytisztelő ember vagy. Inkább introvertált, befelé figyelő ember vagy, aki időnként szívesen vonul félre, hogy átgondold, rendezd magadban a dolgokat. Hajlamos vagy az önelemzésre, fontos számodra az önismeret.

Ha jobbra néz a macska, akkor haladó, újító szemléletű és aktív vagy. Fél szemmel mindig a jövőt, a lehetőségeket figyeled. előre gondolkodsz és tervezel, de vajon megéled-e a jelen örömeit?

Ha szembenéz veled a cica, akkor az itt és a most fontos a számodra, a jelenben élsz. Igyekszel mindenben megtalálni az arany középutat.

Mennyire kidolgozott a cicus?

Ha nagy részletességgel rajzoltad meg a macskát, akkor analitikus, elemző gondolkodású vagy, szívesen bíbelődsz a részletekkel. Türelmes ember vagy, de olykor kissé gyanakvó.

Ha nem túl részletes a macskarajz, akkor inkább a nagy egészre, az összefüggésekre figyelsz, könnyen átsiklasz a részletek felett. Bátran és jóhiszeműen kockáztatsz, de a kitartásodon érdemes javítani.

Mit csinál a cica?

 

Álló vagy mozgó cica lendületes, tevékeny embert sejtet, míg az ülő macska megfontolt vagy várakozó állásponton lévő, vagy épp hezitáló hozzáállást takar. ha a macskád fekszik vagy alszik a rajzon, akkor az passzivitást és kényelemszeretet sugall, illetve jelzi, hogy szereted, ha kiszolgáltnak és keresik a kedvedet.

A macska testrészei

A macska mancsán visszahúzható karmok vannak, amely olyan jellegzetes, hogy sokak számára fontos a megrajzolása. Ha te is érzékelteted a macska karmincáit, akkor igencsak ragaszkodó természetű ember vagy, akinek fontos a család, a barátok, a megszokott körülmények. Nehezen változtat a dolgok, sőt foggal-körömmel kapaszkodsz a talán már nem is annyira boldogító, de biztosnak hitt dolgokhoz. Ha bántanak, nem bánsz kesztyűs kézzel a támadóval.
Ha nem rajzoltál karmokat, akkor a macskád puha léptekkel, könnyedén közlekedik a világban. Nem ragaszkodsz túl mélyen semmihez, nem hagyod, hogy fogva tartsanak a dolgok, fontosabb számodra a szabadságod, önállóságod és függetlenséged.

A macska a látásáról és a hallásáról is híres. Nézd meg, hogy melyiket dolgoztad ki pontosabban, melyik a nagyobb, illetve a valóság hűbb.

 

Ha a macska szemét dolgoztad ki jobban, akkor számodra a látvány, a színek a vizuális információk a fontosabbak, és inkább értelmi, logikai úton tájékozódsz. Ha a füleire helyezted a hangsúlyt, akkor erőteljesen hatnak rád a hangok, hangsúlyok, hanghordozások, és inkább érzelmi szinte éled meg a dolgokat.
Amennyiben hosszú bajuszt rajzoltál a cicának, akkor a világot főleg az ízeken, illatokon és a tapintáson keresztül fogadod be. Fontos számodra a stabilitás, a külső-belső egyensúly megteremtése.

Ha a macska lábai nagyok vagy kivitelezésük különleges, akkor ez a mozgás, haladás fontosságáról árulkodhat, ugyanakkor kompenzációs jelként stabilitáshiányt vagy gyenge realitásérzéket is sejtethet.

 

 

​​

 


A macska farka a nemiséget, az erotikus vágyakat jelöli. A feltartott macskafarka ugye nem igényel bővebb magyarázatot. Ám ha túl nagy, túl hangsúlyos a cica farka, az túlfűtött szexuális életről esetleg kielégületlenségről árulkodik. Tudod, nemcsak a mennyiség a minőség is fontos. ;-)
Ha pici, jellegtelen a macska farka, vagy lemaradt, vagy nem látszik a rajzon (igen, tudom, mert épp eltakarja a teste…), akkor az gyenge libidót takar. Mitől ilyen szemérmes, szégyenlős a macskád? Vagy talán a mindennapi teendők fárasztanak le teljesen és emésztik fel minden erődet? Lehet, hogy egy kis változatosságot kellene a dologba vinni, ha úgy érzed, hogy már túl megszokottak, sablonosak az együttlétek…

 

https://www.azirastukreben.hu/macskarajz-teszt

 

 

 

Téma: Cicarajz elemzés

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása