Szellemtanos történet

2014.02.02 17:49

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/fenyveled-oszinteseg/

https://embers-eg.webnode.hu/news/azur-elefant-aki-bizik-nem-teved-el-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szivadekok-v-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-berill/

https://embers-eg.webnode.hu/news/negyedora-rudolf-steiner/

https://embers-eg.webnode.hu/news/szellemtan-az-elemek-torvenyszerusegei-reszlet-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/valtozasok-avagy-mennyegzo-3-resz/

 

 


Néha felmerül a szellemtanos berkekben, hogy szó esik egy csomó elméleti dologról a tanítások során, de hol van ebben a gyakorlat? Nyilvánvaló, hogy a szellemtani elmélet, annyira spirituális és elvont, hogy nehéz elválasztani a gyakorlattól. Tehát maga a szellemtannal foglalkozás is egy értelmi szinten végzett gyakorlat, olyan mint a filozófia vagy pszichológia. Most megosztok veletek egy kis történetet, amely bebizonyítja, hogy, ha élő hited van és bizonyos szellemi tudásod, az közvetlenül vagy közvetetten gyakorlati megtapasztaláshoz vezet.

Van egy kedves barátom közel a hatvanhoz, aki nagyon nyitott a spiritualitásra. Kivételes igazi magyar jellem. A magaménál különbnek, fejlettebbnek tartom lelki jóságát, hitét, emberségét és gerincességét. Nagyon jó és sokoldalú szakember, ezért gyakran felkérem egy kis közös munkára. Ilyenkor gyakran elbeszélgetünk munka közben. Lelke olyan mint a gyermeké, mint a szivacs itta magába a szellemi dolgokat, amelyekről beszélgettünk. Később kinyomtattam neki is ilyen szellemi anyagokat és könyveket, így sok ismeret bírtokába került az évek folyamán.

Valóságos holdköre van, mert neki is lévén egy kis lakatos műhelye, sokan megfordulnak nála. Főleg áldott öreg kis nénikékkel beszélget gyakran a szellemi dolgokról és anyagaimat kölcsön adja nekik, amelyek kézről-kézre járnak. A minap kérdeztem tőle, belenézdett-e a hónapok óta lefénymásolt és odaadott "A szellemvilág tanításai" című kötetbe. Azt mondta nem, mert egyik nénitől a másikhoz kerül azóta is, hogy odaadtam neki.

Említette talán több mint egy fél éve, hogy náluk lakik az öreg és ellátásra szoruló anyósa. Ők szolgálják ki, etetik, mosdatják és vezetgetik ki éjjel is többször a mosdóba. Egy alkalommal említi a mama a barátomnak, hogy ő látja a szellemeket jönni-menni a lakásban és hogy ez őt fölöttébb idegesíti.

Idővel már nagyon haragudott rájuk és egy kezében tartott seprűnyéllel hessegette őket. Természetesen csak a barátom vette komolyan és gyakran beszélgetett vele. Egy alkalommal tanácsot is kért tőlem, mit tegyen az öreglánnyal. Szépen elmondogattam neki, amit én is tudtam. Azt tanácsoltam, értesse meg vele, hogy ne haragudjon szegény sötétségben járó lelkekre, hanem szeresse őket és imádkozzon értük, kérjen az Atyától világosságot és erőt számukra.

Hónapokig tartott míg sikerült megváltoztatni a mama gondolkodásmódját és rávenni a szeretetimádságokra. Azóta békében van a szellemekkel. Elviseli a jelenlétüket és imádkozik értük. Lelkileg megnyugodott és imádja, ha veje viccelődik vele és ugratja.

A múltkor, amikor nálam járt a barátom újságolja, hogy legutóbb mit mondott neki az anyósa. Azt mondta neki, hogy szereti, ha veje a közelében van, mert akkor nagyon sok szellem van a szobában, furcsamód fénylőek és kedvesek neki. Ilyenkor nagyon jól érzi magát, mert a helyiség tele van szeretettel.

Végül azt a megjegyzést tette a barátom, hogy nagyon örül a velem való beszélgetéseknek és a közben tanultaknak, mert úgy érzi megmentett általuk egy emberi lelket és ha csak ennyi szellemileg hasznosat is tett az életében, megérte.

Tehát az önmagunk képzése a szellemi dolgok megértésére törekvéssel és a megszerzett ismeretek másoknak odaadása maga a

GYAKORLAT.


Biró László
Forrás

 

Téma: Szellemtanos történet

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása