Vasslajosblogja - Tarot analógiák: Kardok Ásza

2013.05.10 18:59

 

Előzmény..

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-uralkodo-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/vasslajosblogja-a-tarot-igazsag-merleg-es-kard-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/vasslajosblogja-tarot-remete-mikor-a-magany-osztja-a-lapot-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/vass-lajos-blogja-szpesol-a-tarot-analogiai-a-bolond-az-ordog-es-a-halal-lapja/

 

Mivel jobb dolgom nem volt ezért gondoltam húzok egy lapot. A kérdésemet bár nem írhatom le, de
a fél igazságot elárulhatom, természetesen egy emberrel kapcsolatban tettem fel azt.
 
Ahogy észrevettem a jóslások többnyire vagy önmagunka, vagy másokkal való viszonyunkra irányulnak, a többi már csak mellékes dolog. Van a két fő vezérvonal, a többi csak ennek vonzata, kiáradása. 
 
Jó, ha tovább boncolgatom a dolgot, csak magunkra mutat minden, mert hát önző dolog az információra való vágyás, főleg ha az saját létünket is befolyásolja. Legyen szó bárkiről, magunkban hordjuk őt. Akár így, akár úgy minden személyiség az életünkben hatással van a mi életünk növekedésére. Legyen szó rossz, vagy jó impulzusról. Rajtunk múlik, hogy az épít-e avagy rombol minket.
 
https://2.bp.blogspot.com/-hZbzsZW51iU/TfDbPx4AF1I/AAAAAAAABk4/91pV8bVzipI/s1600
 
A megjelent lap a Kis Arkánumból való, Kardok Ásza a neve. A képen egy függőleges irányban haladó kard látható, aminek a markolata a borúban van és a pengéje a napfény fele tör. Ez már önmagában beszédes. Volt egy álláspont, ami zavart volt és borús, homály fedte, de jött valamilyen világos érintés, ami az álláspontot a tiszta gondolkodás felé vezette.
 
Ám, aki kard által él, az kard által is hal meg. Az igazság elpusztíthat is dolgokat, de többnyire egyértelmű világítja a kapcsolatokat. Olyan ez, mint egy csatamező, a feladat világos. Ám itt az ellenfelek a homály és a tisztaság. S a harc csak a kétségeket kaszabolja le. A kard elvezet a felszabadításig. Azaz, jelen esetben elvezetett az emberi kapcsolatom tisztázásig, mert bármit is látunk egészét tekintve az sose rossz.
 
Minden egyszerűvé vált, mert nem támasztottam hamis elvárásokat. Az isteni ihlet elvezetett az igazságig. Senki sem sérül. Tehát, ez egy pozitív lap. Nekem. S a másiknak.
 
A kártya kapcsolatban áll a tudatalattival, olyan mint egy álom szimbólum, azzal párhuzamosan működik, abból táplálkozik. Tehát egy jó kártyahasználó képes megfejteni azt az üzenetet amit kap, mert a kártya csak azokra a belső érzésekre reagál, ami alapból benne van az emberben. Mert mindenki lát valamilyen formában, csak nem mindenki tudja közvetíteni a képeket, pontosabban lefordítani.
 
Döntőképességet jelöl tehát a lap. Ha valaki ezt a lapot kapja jól döntött. Esetleg felismert valamit.

 

https://vasslajosblogja.blogspot.hu/2013/04/tarot-analogiak-kardok-asza.html