Hungarikum...Újra-töltve

2012.05.07 19:31

Előzmények:

embers-eg.webnode.hu/news/kritikai-gondolkodas-kerestetik-csak-a-hang-szamit-/

 embers-eg.webnode.hu/news/tortenelemhamisitas-egyetemi-tamogatassal/

embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/apokalipszis-/

 

Egy pár éve feltűnhetett a jelenség sokak számára egy fura és nagyon jópofa rajzfilm formájában, mely igazán nem mellőzi   a humornak szánt..hmm..pikantériát..Amiből kicsit avatottabb tudatúak számára kitűnik, liberális "eszméket" képviselnek.
A figyelmünkkel kitüntettet mű címe..Hungarikum.

   Talán megér pár gondolatot eme remekmű.
   A készítők egyike is biztos büszke lenne magára, mikor pár év múltán a jelenben - mondjuk e cikket olvasva- , sok évvel műve befejezte után posztot láthat..Önmagáról..elméjének, szellemiségének és benső rejtett szándékainak a visszatükröződéséről.
   Nem tudni kik ők. Érdekes módon stáblista nincs. Nevüket nem adják a műhöz..elnézést kérek a "mű" szavunktól..nem akartam sérteni.:) Mindössze egy Art néven feltüntetett - gondolom - szellemi műhely logója látható az animáció végén. Ne csapódjunk be! Leginkább, a névben hordozható üzenet révén illendő e "társulásra" az Ártó szellemi műhely kifejezés..arctalan terroristák.
   Hát mit mondjak, még csak köszönetet se tudnék így mondani a forgatókönyv írójának..szemtelenség és személytelenség!
   Jáksó László személye közismert. Ha találkoznék Vele tutira arra keresném a választ, hogy magától ilyen, vagy csak almát kér. Gusztus kérdése az, hogy valaki "tehetségként" mit ír alá. Naivnak hiszem és megtéveszthetőnek. Nem feltételezek mást. Mindenesetre csodálatos magyar nyelvünk alkalmat ad - sokszerűsége révén - arra, hogy hihetetlen finom utalások által olyan Érzetet keltsenek, amik hmm..erénytelen kezekben meglehetősen kártékonyak lehetnek a "közérzetre".
Itt is erről van szó. Ha megfigyeljük a rajzfilm verbális részét, hangsúlyozott a múlt idő használat..rengetegszer.
Csak nem  elszeretnénk feledni a múltat Jákshow úr? :)
Csak nem azt szeretnék már 'oly "sokan", hogy Európa szíve Magyar nélkül maradjon?! Minek ez a sok múltidő??
Vagyunk..Magyarok..:)
    A Jövő záloga nem más mint a múlt helyes ismerete és a Jelen - lehető legteljesebb - megélése.
A készítők gondot fordítanak arra, hogy kellően balek helyzetbe állítsák Nagyjainkat. Nagyon tudatosak ezek a készítők. Miért lenne véletlen, hogy manipulálják a múltunkat..a Jelenben..Vajon mi a célja ennek?!?!
    Megfigyelhetjük, hogy történelmünk legdicsőbb és világhírű embereit "kívánják" hitelteleníteni. A rajz filmben szereplő személyek szerepének torzítása és komolytalanná vétele, Ember-s-Ég elleni bűntett! A Jó ízlés elleni büntett ami -már- abban kimerül, hogy olyan "hírt keltenek" másokról, amik - még - részben sem igazak..kvázi..Nem Emberhez méltó. Elvetemültségüknek adnak tanúbizonyságot a jelenettel, ahogy Istent, méltóságától megfosztott helyzetben láthatjuk az egyik rész alkalmával.
   A rendszeresen visszatérő "ösztöni" erők hangsúlyozása, a gyökércsakrára ható poénok visszatérő momentuma felfedi a készítők saját "késztetéseit". Ők ezen a szinteken mozognak. Nincs harag, csak pont van..és felismerések.
Liberatyiságukat álmodták bele a rajzfilmbe. Ki kell mondani, humorral és Igazságszeretettel felvértezve.
  Gondolok itt arra a részre mikor a Csillagszemű juhász feltol az orrába egy kis piros paprikát -a film készítői valószínűleg kokainnal helyettesítik - , aztán rávetemedik a birkára. Mintha ismerős lenne ez a mentalitás abból a hollywoodi közegből, akik mindenképp abban mesterkednek, hogy nyomják a hamis eszméket s elbutítsák fiataljainkat. Fiataljainkon..a Föld minden fiatalját értem. Sajnos amennyire jópofa és viccesnek tűnő a kreativitás, olykor annyira Emberhez nem méltó.

https://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/hatterhatalom/650-hollywood-not-holywood

   Nem is értem, hogy veszi bárki a bátorságot, hogy szájára vegyen - nyíltan és sugárzott formában - hagyományokat -akárkiét is - , hősöket, dicső eszméket..azért, hogy sárba tiporhassa..
   De miért pont minket??? Hisz kis pont..porszem vagyunk Júrópa térképén..:D..Miért mindig a kicsit bántják..?:) És kinek éri meg "ennyi" pénzt ebbe belefektetni?? És még egy kérdés. Honnan ez a felkészültség?! Honnan tudják a "kreatívok" azt, hogy mik azok a dolgok a történelmünkben, amiket úgy el kell hallgatni - illetve poénos formában jelentőségét elkenni, elbagatellizálni -, hogy azok jelentőségüket veszítsék és a figyelmet teljesen más irányba tereljék?? Sokk a kérdés.:)
Az ilyen jellegű "vakítás" teljesen nyilvánvalóvá válik már az első percében, a Szent Korona kódja című epizódban..
 

https://www.youtube.com/watch?v=5kLf1niafqA&feature=related
Vajon ki vitte el a Koronát?!:)


    Az egyik komment nagyon okosan megvilágította azt a kérdést, miszerint minek szükséges angolul feliratozni eme remekművet..bár gyaníthatóan - s jó szándékkal felvértezve - pont ezért..mert remek s tele van értékkel.:)
    Eszembe nem jut.. - csak e sorok leírásakor - az, hogy lejáratás képen nagy valószínűség szerint külföldi adókon is leadták a rajzfilmet. Ha belegondolok, tényleg vicces lenne amúgy maga a rajzfilm, ha nem tulajdonítanék a dolgoknak igen fontos jelentőséget talán nagyon jó pofa lenne, meg nagyon cool..a fene egye meg...talán még az is lehet..végül is, hogy senkit nem sért..Talán egyedül csak a Szent Szellemet..

Shininshadow

Mellesleg ennek a "mesének" elkészítették a film változatát is, a Magyar Vándor című remekmű képében. Érdemes megfigyelni azon embereket, akik ezekhez az alkotásokhoz a nevüket és az arcukat adják. A rendezőket, színészeket, énekeseket. Ő róluk nagy valószínűséggel tudhatod majd, hogy nem értünk vannak a pályájukon, hogy melyik érdekcsoportot is szolgálják ki, és kikhez is tartoznak. Tisztelet a kivételnek, ha van?!

(Van kivétel mint minden esetben.):)

 

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/743-hungarikumujra-toeltve

Téma: Hungarikum...Újra-töltve

Dátum: 2013.12.05

Feladó: jager gyula

Tárgy: politika

Mar regota olvasom a felvilagosito cikkjeid es tetszenek es tudom minden igaz amit irsz!!!!!!

Új hozzászólás hozzáadása