Kritikai gondolkodás kerestetik - "Csak a HANG számít"

2013.09.06 09:01

 

Kapcsolódó link..

embers-eg.webnode.hu/news/egymast-masolja-az-rtl-es-a-tv2/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egy-kep-margojara-lady-gaga/

https://embers-eg.webnode.hu/news/milyen-peldat-mutat-a-viva-tv-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/fluor-tomi-mizu-szamanak-muelemzese/

https://embers-eg.webnode.hu/news/zene-mint-fegyver-az-emberi-tudatra-ebredes-ellen-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/egyre-szomorubb-es-zavarosabb-a-modern-popzene/

https://embers-eg.webnode.hu/news/bye-alex-kedvesem-cimu-szamanak-alternativ-muelemzese-/

 

Vicces, hogy az előző bejegyzés kommentjei között, Ákoson keresztül is pontosan ugyanez a téma jött most elő, de jelzem, hogy a lentiekre Ákostól, és a kommentektől függetlenül is szerettem volna reagálni, és egyébként is ez lett volna a véleményem.

"Csak a HANG számít" - áll ez a szöveg mostanában az alábbi óriásplakátokon, én pedig már dünnyögöm is rá magamban az automatikus, gyors, de átgondolt reakciót: "...a MONDANIVALÓ pedig szót sem érdemel, mit számít, lényegtelen, nemde? Jó kis 'néptanítás'".

 


 

Márpedig - és akkor itt mélyedjünk el egy kicsit a gondolatokban - tudni illenék, hogy ha a lehető "legfogyatékosabban" is fejezünk ki dolgokat, akkor is a kifejezni kívánt dolog megértése a legfontosabb(!), tehát a figyelem nem a "fogyatékosságot", illetőleg a külsőségeket illetné, hanem a lényegi tartalmat - és ez így van, vagy legalábbis így lenne rendeltetés-szerűen értelmes nem csak az ún. zeneiparban, de az élet egészen másfajta területein is. Mert ugyan a hang is "kifejezhető" dolog, és az sem értéktelen, vagy lényegtelen, de mint leginkább is külalaki tényező, pont, hogy erről mondható el a legkevésbé, hogy (önmagában is) csak ez számítana.

Ezeket a bölcselkedéseket, és ezt a fajta gondolkodásmódot kellene inkább óriásplakátokra nyomni, sem mint a mai semmitmondó társadalmi aranyköpéseket, amelyek szó szerint a (nép)butítás(á)t célozzák meg - és nem mást.

Köszönjük tehát a jelen eset ugyan csekély mértékű, de számomra mégis szemetszúró akcióját is!...

Abba már inkább bele sem kezdek, hogy külön a plakát hangulata is miért keltette még fel a figyelmemet, nehogy a végén sehová sem vezető teóriákba botoljunk. :) Mindenesetre legyetek résen, hogy mikor milyen terelgető tévgondolatokat kívánnak elültetni a fejetekben, amihez elengedhetetlen a bölcselkedés! Gondolkodjunk kritikusan a hétköznapok egyszerű (mellékesnek tűnő) apróságairól is!

 

https://kritikaigondolkodas.blogol.hu/read?tag_id=294

 

 

Téma: Kritikai gondolkodás kerestetik - "Csak a HANG számít"

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása