Ősi magyar szimbólumok mai lakásokban

2012.05.20 12:08

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/molnar-v-jozsef-a-magyar-kert/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-haz-szentsege-es-magikus-titka/

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-magyar-hazak-magikus-ereje/

embers-eg.webnode.hu/news/osi-gyogymodok-csodalatos-magyar-szokasok/

https://embers-eg.webnode.hu/news/kisfaludy-gyorgy-pody-idofizika-tata-2004-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/az-ember-lelkenek-dallama-az-ember-dala-mandala/

https://embers-eg.webnode.hu/ujdonsagok/eg-bolt/

 

Őseink a régi világban szinte minden tárgyat díszítettek, hogy a mély szimbolikával átitatott motívumok egészséget, szerelmet, termékenységet, összetartást, boldogságot sugározzanak tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Milyen tárgyakat és jelképeket használhatunk mai, modern otthonainkban?

A régi világban őseink szinte minden tárgyat díszítettek. A legkisebb használati tárgyakat is csodálatos díszítmények ékesítették, például egy egyszerű sótartót, mosósulykot stb. Ezek a szimbólumok azonban nemcsak szépek, hanem hatalmas erejük van. Egészséget, szerelmet, termékenységet, összetartást, boldogságot sugároznak és ezt programozzák ma is tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Az ember lelke örül, amikor ránéz egy-egy festett, faragott, hímzett tárgyra. Ezt az érzést erősíti az, hogy ezek a szimbólumok egy ősi rendet, egy komplex világnézetet sugároznak. Olyan gondolkodásmódot, amiben minden ember tudja, hogy hol a helye a világban és a szívével is látja, érzi és éli az életet. A szimbólumok olyan „segítők” a hétköznapi életben, amelyeket bárki használhat akár városi környezetben is. Nem kell feltétlenül vidéki parasztházban élni ahhoz, hogy egy-egy „lelkes” tárgyat elhelyezzünk a környezetünkben.  Az ősi szimbólumok mai bútordarabokra faragva, illetve berendezési tárgyakra hímezve, festve is tökéletesen illeszkedhetnek akár a modern otthonokba is.  

Szerelmi szimbólumok – A régi világban sokkal kevesebb magányos ember volt, mint manapság. Az emberek már gyermekkoruktól kapták azt a programot a szimbólumok közvetítésével, hogy az emberi élet alapegysége a család. A boldog család szimbóluma több helyen megjelent a lakótérben. A legjobb helye ennek a szimbólumnak a mai lakásokban a konyha-étkezőben van, ami jó esetben a lakás központi részén helyezkedik el.

 


 

Korunkban egyre több a gyermekre vágyó meddő nő, akiknek a legjobban a tulipán, illetve a kelyhes virágmotívumok ajánlhatók. Nem véletlen az sem, hogy a női bútordarabra, amit tulipános ládának hívunk, éppen a tulipánmotívumok kerültek. A befogadás, a nőiességet erősítő szimbólumot akár a nemi egyesülést is jelképezhetik, fordított szívvel a közepükön.

gyermekáldásra vágyó nőknek javasolható a következő honfoglaláskori motívum is, ami a női teremtő erőket serkenti.

 


 

A növekedés, a megújulás minden ember életének mozgatórugója kell, hogy legyen, ha teljes életet kíván élni. Az életfa a folyamatos fejlődést szimbolizálja, a lakásban a legjobb helye a keleti oldalon van.

A termékenység, bőség szimbólumok nemcsak az anyagi bőséget, hanem a lelki és szellemi gazdagságot is serkentik, mint például a csodaszarvas, ami az erőt, a termékenységet, a szellemi fejlődést, tudást is szimbolizálja.

 


 

védelmi szimbólumok hatalmas erővel bírnak. A székelykapuk csodálatos díszítményei adták és adják ma is a család védelmét. Azt tartották őseink, hogy minden, amit a teremtéssel kapcsolatos, rontáselhárító erővel bír. Így kerültek a tulipános virágmotívumok a kapukra. Továbbá a körkereszt, ami a legerősebb ősi szimbólumok egyike. A Nap és a Hold, a férfi és a női energiák egyensúlyát is segíti. Ezeket a szimbólumokat akár egy lakás bejárati ajtajára is felrakhatjuk és ott is ugyanolyan erővel fognak hatni.

A magyar térrendezés elvei alapján fontos, hogy először rakjunk rendet az életterünkben és utána kezdjük el díszítgetni. A szimbólumok erőt adnak, örömöt sugároznak mindenki felé. Használjuk hát ma is ezt az örökséget otthonainkban.


További információ: www.magyarterrendezes.hu

Németné Wéber Gabriella

https://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/1368-si-magyar-szimbolumok-mai-lakasokban

 

Téma: Ősi magyar szimbólumok mai lakásokban

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása