PI Klub - Megnyílt a budapesti Herzl Központ

2013.12.02 19:51

 

Kapcsolódó link..

https://embers-eg.webnode.hu/news/a-ii-vilaghaboruhoz-vezeto-ut-amit-az-iskolakban-eltitkolnak1/

https://embers-eg.webnode.hu/news/gazdag-istvan-a-cionizmus-patologiaja/

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-megujulas-a-feladatunk-vagy-pusztulas-a-sorsunk-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/magyar-kiralyi-hirlap-uton-a-magyarsag-teljes-felszamolasa-fele-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/fidesz-hivoknek-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-special-alapok-mar-4-eve-ujratoltve-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-fidesz-nem-lehet-csalni-a-valasztasokon/

https://embers-eg.webnode.hu/news/pi-klub-a-magyar-allam-nem-jogkepes-feljelentes-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/piros-pirula-project-a-terrorizmus-kifeheritese-/

embers-eg.webnode.hu/blog/pi-klub/

 

 

Posta Imre weboldala

 

 

Ünnepélyes keretek között nyílt meg vasárnap este a Herzl Központ a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben.
A megnyitón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a megismerést nevezte a népek és kultúrák együttélése egyetlen lehetséges módjának. Elmondta,
a jövő évtől a Nemzeti alaptanterv részét képezi, hogy Izrael a Közel-Kelet demokratikus állama, az az ország, ahol a Kárpát-medencén kívül a legnagyobb lélekszámú magyar ajkú kisebbség él.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natan Saranszki, a Szochnut (Zsidó Ügynökség Izraelért) elnöke fontos lépésnek nevezte a központ megnyitását, kifejezve háláját a magyar kormánynak azért, hogy megnyílhatott az intézmény. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: a Herzl által kigondolt „csodából” született Izrael állama. Hangsúlyozta, fel kell lépni azok ellen, akik szítják az antiszemitizmust. „A mi felelősségünk is ennek határt szabni" - mondta.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete hősnek nevezte Herzl Tivadart, és úgy fogalmazott: olyan magyar ember volt, aki felkarolta a zsidóság ügyét. Herzl Tivadart kivételes vezetőnek nevezte Gusti Yehoshua-Braverman, a Cionista Világszövetség diaszpóraügyek hivatalának vezetője is. Úgy folytatta: egyike volt azoknak, akik valóban meg tudták változtatni a történelmet.

Alex Katz, a Szochnut kelet-európai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a központ Herzl egykori otthonától mindössze hétszáz méterre nyílt meg, Avraham Duvdevani, a Cionista Világszövetség elnöke pedig az intézmény megnyitását fontos kapcsolatnak nevezte Izraellel.


A központ a Cionista Világszövetség megalapítójának és Izrael állam megálmodójának állít emléket szülővárosában. Az 1860-ban született Herzl Tivadarról elnevezett centrum a jeruzsálemi Herzl Múzeum mintájára a jövőben információkkal szolgál és programokat kínál a politikai cionizmus legnagyobb alakjáról. Az intézmény a nyilvánosság előtt január 1-jén nyílik meg.

Az Izraeli Kulturális Központban vasárnap a Tett és Védelem Alapítvány, valamint a Szochnut közös antiszemitizmus-monitoring irodát is nyitott.

 

https://www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=6013

 

 

Téma: PI Klub - Megnyílt a budapesti Herzl Központ

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása