Az IQ-tesztről az indiánok

2013.10.08 19:08

 

Kapcsolódó linkek..

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-bolcsessegek-/

https://embers-eg.webnode.hu/news/olvasmany-elmenyek-ii-carlos-castaneda-ixtlani-utazas-reszlet/

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-ima/

https://embers-eg.webnode.hu/news/toruk-makto-maja-es-mas-joslatok-a-magar-magusokrol-hunikrol/

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-horoszkop/

https://embers-eg.webnode.hu/news/indian-asszonyok-bolcsessege-a-vilag-szepseger%c3%b5l-s-az-elet-titkarol/

 


2013. október 8.

Tanmese mindenkinek!

Miután a tudósok kidolgozták az IQ tesztet, világszerte elkezdtek felméréseket végezni, hogy ki hogyan teljesít. A tesztet elvégezték gyerekeken, felnőtteken, szegényeken, gazdagokon, városiakon, vidékieken, stb. Volt olyan eset, amikor kifejezetten annak érdekében töltették ki a tesztet, hogy majd az összegzésnél megállapítsák, hogy a különböző embercsoportok hogyan teljesítenek. Amikor egy már-már kihalófélben lévő szűk indiáncsoportra került a sor, különös dolog történt. Ahogy kézhez kapták a tesztet, elkezdték egymást közt megbeszélni.

Ekkor a felügyelő azonnal közbelépett:

 – A tesztet nem szabad egymással megbeszélni és senki nem segíthet a másiknak. Mindenki csak magára számíthat! – harsogta fennhangon. 

Erre az indiánok nagyon dühösek lettek, és az egyikőjük felkiáltott:

 – Nem az a fontos, hogy én vagyok az okosabb vagy a testvérem! Csak az számít, hogy együtt mire vagyunk képesek! A mai önző világunkban már gyerekkorunktól kezdve arra vagyunk nevelve, hogy csak az egyéni teljesítmény számít. Az iskolában, a sportban, a munkában csak az számít, hogy egyénileg hogyan teljesítünk! Pedig ez helytelen látásmód. Az valóban fontos, hogy tisztában legyünk egyéni képességeinkkel, de Isten minket társas lénynek teremtett. Szükségünk van egymásra, mert csak csapatban tudunk eredményesek lenni. Ehhez pedig olyan erények szükségesek, melyek már nem divatosak. Például alázat, önfegyelem stb. A versengés kapzsiságot, büszkeséget és szeretetlenséget okoz. Lássuk be, hogy szükségünk van egymásra, és az ehhez szükséges erények alapja a szeretet.
 

 

 

https://www.facebook.com/pages/Soml%C3%B3-V%C3%A9dPajzs-Sz%C3%B6vets%C3%A9g-h%C3%ADrport%C3%A1l/142868662433148?ref=stream&hc_location=stream

 

 

Téma: Az IQ-tesztről az indiánok

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása