Gyógyvizek - 8 hátborzongató és misztikus hely Magyarországon

2014.10.02 19:24

 

Kiemelt..

Kárpát-medence a Földi paradicsomkert

Pozitív nap - A legszebb fák bolygónkon, amelyeket valaha láttál (képriport)

Wass Albert : Mese az erdőről

Káprázatos természet - Minden növény arra a szervre jó amelyikre hasonlít

Balla Ede Zsolt - Szakrális földrajz

Légy olyan, mint a bambusz: 7 lecke a japán erdőkből

Gyönyörű fényképek a világ eltűnőben lévő nomád törzseiről

Érdekesvilág - Rendkívül bizarr turistalátványosságok

  

Előzmény..

15+1 hely Magyarországon, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!

Hogyan gyógyítanak a fák

Bölcs történetek - A varázslatos fa

Érdekesvilág - Rendkívül bizarr turistalátványosságok

Csodálatos Természet

Masaru Emoto - A víz rejtett bölcsessége

Maga a valóság - Csángó az ősi nép 

Kapcsolódó link..

A Kárpát Medence kegyhelyei

Szántai Lajos - Atilla király hármas koporsója

Born Gergely - Mária országa

Székelyföld kincsei

Molnár V. József: Csíksomlyó 

Kenderes gyógymódok az ősi magyar hagyományban

Bölcs történetek - A varázslatos fa

Hagyomány és Történelem kutatás

 

 

 

8 hátborzongató és misztikus hely Magyarországon - Gyógyvizek.hu
 

 
1. A szellemjárta Ó Ebergényi kastély

 

A kastély barokk stílusban épült egy kis falu közelében Vasszécsenyinél, ami Szombathelyről 13 km-re található. Azonban nem a történelmi és kulturális szépsége miatt vonzza a látogatókat, hanem azok a hátborzongató történetek és furcsa jelenségek miatt, amik ott történek. Néhány éve fedezeték fel a paranormális jelenségeket, amikor egy nő képeket készített a kastélyban rendezett kiállításon és az egyik fotón egy ismeretlen árnyszerű arcot vélt felfedezni. Azóta nemcsak arcokat, hanem éjszakai lépteket, sikolyokat, suhanó árnyakat és egyéb furcsa jelenségeket is észleltek.  Az épület közel 500 éves története alatt számos család élt itt, így lehet, hogy az egykori lakója vagy lakói kísértenek.

 
Ebregényi kastély
foto:indafotó/fenyob

 

2. Boszorkánysziget


A szegedi Boszorkány sziget, ami valójában félsziget, a Tisza partján helyezkedik el a város szívében. A sziget neve onnan származik, hogy 1728-ban 14 embert égettek el máglyán boszorkányság miatt. Akkoriban leginkább a gyógyfüvekkel gyógyítókat nevezték boszorkánynak, de egy árvizekkel és éhínséggel súlytotta évben a feldúlt lakosság a boszorkányokat okolta a katasztrófákért, és ezért kivégezték őket a szigeten. Ez az esemény már több száz éve történt, de a helyiek úgy tartják, hogy a halottak lelkei esténként még mindig a szigeten bolyongnak, és hátborzongató hangokat adnak ki.

   
Boszorkány sziget Szeged

 

3. Siroki vár


A Mátra keleti részén 296 méter magasan megtalálható Siroki vár is rendelkezik egy paranormális jelenséggel. A feltételezések szerint napnyugta után a vár romjain megjelenik egy női árnyék és leveti magát, majd a mögötte némán felsorakozó hét szellem is követi őt. A jelenség a középkorban kezdődött, amikor a vár egykori tulajdonosa Kompolti Imre meghalt és a lányára Gizellára hagyta a várat. A legenda szerint Gizella sohasem volt szerelmes, ám az egyik éjszaka hét vitéz szállt meg a várban, és a hét vitéz mindegyike beleszeretett a lányba. Gizella azonban csak az egyik vitéz iránt táplált érzelmeket. Egy átmulatott éjszaka után a vitézek eldöntötték, hogy megharcolnak Gizelláért, és aki a legvégén életben marad, azé lesz a lány. A párbaj során azonban meghalt Gizella szerelme is, ezért ő leszúrta az utolsó életben maradt vitézt, majd a vár legmagasabb bástyájáról halálba vetette magát.

 
Siroki vár

 

 

4. Dobogókő


A Visegrádi - hegység legmagasabb pontján, 700 méteren található hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dobogókő, amely nem csak a csodálatos panorámáról és meseszép völgyeiről híres, hanem az ősi tanok szerint itt található a bolygónk  szívcsakrája. Az idelátogatók energiával töltődnek fel, és a Rám - hegyen található Ferenczy-sziklán még szívdobbanások is halhatóak. A hely gyógyító erejét még a Dalai Láma is elismerte. A turisták a Dobogókövet könnyen elérhetik akár kerékpárral is, mert több nagyszerű turistaúttal is rendelkezik.

 
Dobogókő este
foto:indafotó/pdave

 

 

 5 .Bükkszentkereszt - Boldogasszony - köve


Miskolctól pár kilométerre található a Bükkben az ország második legmagasabban fekvő települése, Bükkszentkereszt. A bükki vidék számtalan különleges energiát sugárzó követ és fát rejt magában. Ezek közül a legnépszerűbb a Boldogasszony-köve, amelyről úgy tartják, hogy aki megpihen a kövön az gyorsabban piheni ki magát és felgyógyul a betegségéből. A mítosz szerint Jézus halála után Mária bánatában világgá indult, és amikor Bükkszentkeresztre (akkor még Újhuta) ért, elfáradt és megpihent egy kövön, amely megpuhult alatta és megtartotta az ülés nyomát. Ezért tartják a helybéliek gyógyító erejűnek a követ és a környéket.

 
Boldogasszony kövek

 

6. Szatmárcsekei csónakos fejfás temető


Szatmárcseke legnagyobb látványossága a népi csónakos fejfás reformátustemető. Lenyűgöző látványt nyújt a megközelítőleg 600 ember nagyságú, a csónakba fekvő embert, illetve stilizált emberi fejet szimbolizáló sötét fejfával teli sírkert. Egyértelmű magyarázat jelenleg még nincs a csónakos fejfák eredetére. Egyesek úgy hiszik, hogy az ősi ugor temetkezési szokás egyik emléke. Mások szerint egy áradás következtében csak csónakkal tudták elvinni a holttesteket a temetőbe viszont errefelé ladikkal jártak és a deszkás, bárkás, és félbárkás temetkezésnek volt hagyománya.

 
Szatmárcsekei temető
foto:panoramio/baranyielek

 

7. Esztergomi gyógyító kőfejek


A három misztikus kőfej az esztergomi Erzsébet parkban található, melyek a hiedelmek szerint gyógyító hatásúak. Rendszeresen látogatják a helyiek és a turisták is egyaránt, a gyógyulás reményében.  Leginkább a különféle belső szervi és mozgásszervi betegségekben ígér gyógyulást, de csak abban az esetben, ha végig csinálják a túraútvonalat, ami abból áll, hogy az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében.
 
Esztergomi Gyógyító Kőfejek
foto:femina.hu

 

 8.Máriapócsi Szent Mihály templom 


A Máriapócsi Szent Mihály templomot a rejtélyes Szűz Mária képkönnyezések tették ismertté a turisták körében. A feljegyzések szerint az első könnyezés 1686-ban történt, amikor a november 4-től egészen december 8-ig kisebb nagyobb megszakításokkal könnyezett. A csoda hírére I.Lipót császár elrendelte a kép átszállítását Bécsbe, ahol az eredeti kép mai napig megtalálható, de az többé soha nem könnyezett. A Pócson maradt másolat viszont 1715 augusztus 1-én újra könnyezett, ami másnap, és öt nap múlva is megismétlődött. Az utolsó könnyezés 1905 december 3-án kezdődött, amely egészen december végéig tartott, összesen 18 napig. A könnyeket felfogó selyemkendőt a templom falára felfüggesztették, és ma is ott található a kegykép alatt.
 
Máriapócsi könnyező szűzanya

 

 

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!


 

 

https://www.gyogyvizek.hu/hu/hirek/8-hatborzongato-es-misztikus-hely-magyarorszagon.html
 

 

Téma: Gyógyvizek - 8 hátborzongató és misztikus hely Magyarországon

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása