ATV - Romák és ketrecharcosok estek egymásnak

2014.06.05 14:21

 

Kiemelt..

Tolvajkergetők - a hódmezővásárhelyi eset (amit a média elferdítve tálal)

Magyar Királyi Hírlap - A cigányság, mint eszköz a zsidó maffia kezében

PI Klub - Maffiózó, cigányok, Hit Gyülekezete

 

Előzmény..

Nincs cigány bűnözés? Mi lenne, ha lenne?!

PI Klub - Vádolom a zsidó-cigány bandát ---> Újra-töltve

 

Kapcsolódó link..

Magyar Hajnal - Nyílt levél a ‘roma vezetőknek’

PI Klub - Bosszúkések és a nyája

Somló VédPajzs Szövetség hírportál - Demokrácia van: éjjel nem szabad zavarni a sorozatgyilkos urakat - kijöhet az ötödik cigány is

Cigány kérdés, kicsit másképp

 

 

Élet és halál között van az a 22 éves férfi, akit vasárnap hajnalban ütöttek le egy kunfehértói szórakozóhelyen. Az őt ért ütés nyomán kipattant tömegverekedés megfékezése a rendőröknek is feladta a leckét. Az elkövetőket a helyi maffia vezetőiként ismerik a környéken.

 

 

Kunfehértó egy békés Bács-Kiskun megyei üdülőtelepülés. A Nádas Terasz nevű szórakozóhelyen szezonnyitó bulit tartottak szombat este. Az indulatok hajnali négy óra körül szabadultak el, miután – az atv.hu információi szerint – egy romákból álló, meglehetősen kapatos társaság inzultálni kezdte a pincért és a pultost. A védelmükben lépett fel békítő félként a 22 éves Norbi, akit azonban az egyik férfi olyan erővel ütött halántékon, hogy azonnal földre került. Jókora volt az ütés ereje is, ám a komolyabb sérülést az okozhatta, hogy esés közbe beütötte a fejét. A fiatalember jelenleg a szegedi klinikán fekszik, egy külön orvosi team küzd az életben maradásáért, és a kiszivárgó hírek szerint ha sikerrel is járnak, kevés az esély a teljes felépülésre.

 

Ökölcsapás halántékra

 

A Nádasban szórakozott egy ketrecharcosokból álló baráti társaság is: ők a brutális ütést látva azonnal nekiestek a támadóknak, akik még a földön fekvő Norbit rugdosták. A kiérkező rendőröknek nem kis faladat volt szétválasztani a két társaságot. Olyannyira, hogy szemtanúk beszámolói szerint először minden érintettet megbilincseltek, ám miután az egyik roma azt állította, hogy ők a sértett fél, a rendőrök levették a bilincseket. Ezt követően azonban egyikük nekirontott az egyik megbilincselt sportolónak, újra munkát adva a rendőröknek. Végül hat személyt állítottak elő, őrizetbe és előzetes letartóztatásba viszont már csak a három roma férfi került.

A brutális ütést a nyomozás adatai szerint K. Tibor vitte be – őt életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. A férfi információink szerint szinte magán kívül volt a verekedésnél, később maga is meglepődött, hogy mit tett.

(A nyomozók munkáját egyébként nagyban segíti, hogy a helyiség be volt kamerázva, vagyis a verekedés minden pillanat rögzítve van.)

Két társa, B. János és M. Róbert garázdaság miatt felelhet. Mindhárom férfi börtönviselt, és jól ismert alakjai a térségi alvilágnak. Korábban garázdaság miatt álltak bíróság előtt, de egyikükkel szemben kábítószerrel való visszaélés miatt is zajlik büntetőper. Egyébként ebben az ügyben is felmerült, hogy nem csak alkohol, hanem drog befolyása alatt is álltak a támadók. Ezzel kapcsolatban azonban a helyi sajtót úgy tájékoztatta a rendőrség, hogy ennek a gyanúja nem merült fel. (vagyis nem nyílvánosságra hozott)

 

Miért nem hívtak mentőt?

 

A történteknek van egy másik érdekes momentuma is: a sérült fiatalembert nem a mentő vitte kórházba, hanem saját barátai, annak ellenére, hogy a helyszínen többször kérték a rendőröket, hogy hívjanak mentőt. A válasz az volt, hogy „urai vagyunk a helyzetnek”. Egy másik forrásunk ezzel kapcsolatban megjegyezte, meglehet, hogy a rendőrök nem tudták pontosan felmérni Norbert sérülésének komolyságát. A fiatalember ugyanis az eszméletvesztés után felkelt, és igaz, hogy magánkívül „kóválygott”, de egy idő után elhagyta a szórakozóhelyet.

Forrásunk a bilincselvétellel kapcsolatban is azt mondta, a nagy kavarodásban azt sem lehetett tudni, hogy „ki kivel van”, így az is nagy eredménynek számított, hogy sikerült a szembenálló feleket megfékezni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gál Kristóf úgy tájékoztatta lapunkat, hogy „a kényszerítő eszközök alkalmazását a járőrök csak a személyek rendőrkapitányságra történt előállítását követően szüntették meg”.

 

Mentőhívással kapcsolatban pedig közölte:

 

„A rendőri intézkedés megkezdésekor a (mint később kiderült súlyos, életveszélyes sérülést elszenvedett) sértett férfi már nem tartózkodott a diszkó területén, ismerősei a rendőrök érkezése előtt a szórakozóhelyről egy nyaralóba vitték. A sérült személyről a rendőrség csak később, a kórházban szerzett tudomást, amikor az esetet követően ismerősei beszállították oda”.

atv.hu

 

https://www.atv.hu/belfold/20140604-romak-es-ketrecharcosok-estek-egymasnak-komaban-az-egyik-serult

 

Téma: ATV - Romák és ketrecharcosok estek egymásnak

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása