Orientalista - Három millió menekült érkezhet az Európai Unióba avagy Líbia kulcsszerepe a migránskérdésben (3 cikk)

2015.11.07 14:45


Kiemelt..

Velorex blogja - Mu’ummar Qaddafi cenzúrázatlan üzenete

 

Extra..

Európai migráns kórkép

Orientalista - Terror Európa vezető országában – Az ISIS Nagy-Britanniában (1.rész)

Hamvas Béla - A senki

Szíriai hírek - MEGJELENT A FEKETE SEREG VEZÉRE

A Láthatatlan történet - Hamvas Béla - Paradoxon az igazságtalanságról
A Láthatatlan történet - Hamvas Béla: A Vízöntő - Electrocat-Toma-Irodalmi DubTechno


 

Kapcsolódó link..

Tutiblog - Köszönöm Európa!

Idők jelei - Törökország kényszeríti a menekülteket Európába – NATO háborús tervek? Megrendezett esemény? Rendőrállam?

Orientalista - Összefoglaló a szíriai menekült kérdésről

A nagy üzlet - TTIP (Szabadkereskedelmi Egyezmény)

Karádi Zoltán - Személyes véleményem a négerekről 40 éves afrikai tartózkodásom után (sokkoló képek!)

Vona: „az iszlám az emberiség utolsó reménye”
Orientalista - Összefoglaló a szíriai menekült kérdésről
Estiújság - Gyanús egyen tetoválások a menekült férfiakon
Jövönk.info - Alapvető vallástörténet

Világok - Észrevétlen Spirituális háború a Társadalom felszíne alatt...


 

Előzmény..

Az Iszlám tanítása rólunk

Estiújság - Gyanús egyen tetoválások a menekült férfiakon

NOL - Migráns-krízis Szegeden – kifosztva és megalázva

Alfahír - Az elrabolt Európa - a káoszba taszítás hátteréről

PI Klub speciál - Adassék, vagy attasék?


 

Ajánlott..

Siroi Isi - Modern háború Európa ellen - amerikai hajók menekültek tömegeit szállítják Európába

Magyarok oldala - Titkok és összefüggések Magyarországról

Komlómédia - Értünk, plutokratákért, hamarosan jön a hóhér

Hungarian Real News - Kettős tudat vagy tudathasadás?

Siroi Isi - A magyarországi CIA puccs apró becsatornázásai ( 2.0 )

 
 

Három millió menekült érkezhet az Európai Unióba

Három millióan vándorolhatnak be az Európai Unióba 2017-ig, ha így folytatódik a menekültválság, olvasni az Európai Bizottság elé került legfrissebb jelentésekben. Tény, hogy Törökország felől naponta ötezren érik el a görög partokat.

 

menekült hajó

 

A tengeri átkelés életveszélyes a túlzsúfolt gumicsónakokban, ráadásul a téli időjárás nemcsak a hőmérséklet csökkenésével jár, de a tenger is erősebben hullámzik, gyakoribbak a viharok.

“Fel kell készülnünk a lehetőségre, hogy minden nap ötezren érkeznek egészen jövő februárig. Láthattuk, hogy a Földközi-tengeren egyre több tragédia történt az elmúlt hónapokban, ami részben az időjárás télire fordulásával magyarázható. Ha nem cselekszünk időben, még több ember fog meghalni – mondta William Spindler, az ENSZ menekültügyi hivatalának szóvivője.

A parti őrség és a mentőalakulatok hajói gyakran kétségbeesetten jajveszékelő emberek tömegét találja egy-egy túlzsúfolt lélekvesztőben. Ilyenkor az emberek átszállítása önmagában is veszélyes, komoly feladat.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő is jelen voltak, amikor az első menekülő családok repülővel indulhattak Leszboszról Görögországba.

“Nagyon merem remélni, hogy eljön a nap, amikor a menekülő emberek közvetlenül oda mehetnek a török partoktól Európában, ahol letelepednek”– mondta a görög kormányfő, Alekszisz Ciprasz.

Orientalista.hu – Euronews

 

Menekültek elárasztásával fenyegetőznek a líbiaiak

Mind a két Líbiában működő kormány megfenyegette az Európai Uniót, hogyha nem szakítják meg a másik frakcióval a kapcsolatot, akkor bérelt hajókkal küldik az afrikai menekültek százezreit Európába.

 

líbia térkép

 

Líbiának két rivális kormánya van, akik nem csak egymással áll szembe, hanem számtalan fegyveres csoporttal önjáró tisztekkel illetve az Iszlám Állam és a helyi Al-Kaida szervezeteivel is hadban áll.

A nyugat mind a két kormányt elismeri és a diplomáciai kapcsolatot is felvette velük.

Jamal Zubiaa a Tripoliban székelő Nemzeti Megmentési kormány szóvivője szerint, több millió dollárt költenek a migránsok visszatartására, anélkül, hogy az EU segítené őket.  A szóvivő neheztelt a nyugatra, hogy a másik kormánnyal is kapcsolatot teremtet, illetve az Iszlám Állam kezén lévő nofiliai kikötő közelében gyakran nyugati országok zászlai alatt hajózó tartályhajók jelennek meg és a helyi források szerint az Iszlám Államtól nagy mennyiségű olajat vásárolnak.

Zubiaa szerint, ha az EU rövid határidőn belül nem változtat a politikáján, a migránsok megállítására költött pénzt inkább az Eu-ba valószállításukra fogja költeni Tripoli.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Egyiptom felszólította nyugati államokat, hogy hagyjanak fel a mostani politikájukkal Líbiában

Egyiptom elnöke Abdel Fattah al-Sisi elmodása szerint Britanniának és más NATO országoknak, akik részt vettek Moammar Kadhafi eltávolításában, azoknak többet kellene tenniük az eddiginél a szélsőséges Iszlám elterjedésének megállítására.

 

líbia flag

 

Al-Sisi a tárgyra vonatkozó közbeavatkozása kellemetlen Cameron számára, aki elég sokat lobbizott Líbia elleni NATO hadjáratában, mely elüldözte és megölte az egykori elnököt, Kadhafit és káoszban és polgárháborúban hagyta Líbiát azóta is.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Biztonsági Tanácsának 1973. számú határozatát a líbiai polgárháborúval kapcsolatban 2011. március 17-én fogadták el. A határozattervezetet Franciaország, Libanon és az Egyesült Királyság terjesztette elő. A határozat azonnali tűzszünetet rendelt el és bevezettek egy úgynevezett no-fly zonet is, ami minden légitársaságnak megtiltotta az országba való ki és berepülést.

Az akció Kadhafi megdöntéséhez, ami végül a meggyilkolásához vezette a koalíciós erőket, beleértve az USA-t az Egyesült Királyságot és Franciaországot is. Annak ellenére, hogy az új kormány a NATO küldetés meghosszabbításáért szólalt fel 2011 végén, az ENSZ Biztonsági Tanácsa a NATO küldetésnek a befejezésére szavazott.

 

Megszegett ígéretek

 

A katonai közbeavatkozás azonnali következményeiben Cameron egy új korszak eljövetelét dicsőítette Líbiában. „ Nagyszerű érzés itt lenni a szabad Bengáziban, és a szabad Líbiában,” mondta az Egyesült Királyság miniszterelnöke rögtön Kadhafi halála után.

 

https://orientalista.hu/harom-millio-menekult-erkezhet-az-europai-unioba/

https://orientalista.hu/menekultek-elarasztasaval-fenyegetoznek-a-libiaiak/

https://orientalista.hu/egyiptom-felszolitotta-nyugati-allamokat-hogy-hagyjanak-fel-a-mostani-politikajukkal-libiaban/

 

Téma: Orientalista - Három millió menekült érkezhet az Európai Unióba avagy Líbia kulcsszerepe a migránskérdésben (3 cikk)

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása