Színeshír - A hivatalos agymosás tíz pontban

2014.10.05 21:44

 

Kiemelt..

Fogott levél avagy egy beteges lelkület irománya, hogy lássátok kik állnak a háttérben

Szíriai hírek - Szíria elnöke az amerikai és nyugati vezetőkről

TV függők - Olvasói levél

Isten bekacsint a Mátrixba

Buzitáborok gyerekeknek: már nem csak tervezik

Gyerekszáj 3

Ember's-Ég - Megszelídíthető az ember? Egy látomás, ami több, mint az apokalipszis

 

Gondolkodók weboldala - Közmondások, amelyeket soha NE mondj a gyerekednek! 

Mivoltma - A 30 legjobb válasz okostojás gyerekektől

Index - Kikerül Isten a cserkészesküből

Halálos áldozatokat szed az új netes őrület

Villás Béla - Ember-e az, aki nem teszi jobbá a világot?!

Nem a tested vagy!

Wass Albert - Nagyapám tanítása

Magyar Királyi Hírlap - Hogyan verték szét a magyarságot, sátáni álszent eszközökkel?


 


Kapcsolódó link..

PI Klub Speciál - Mire képes a háttérhatalom?

A család, mint olyan, elavult?!

Kötelező olvasmány: Gazdasági bérgyilkos

Pap Gábor - gyerekrajz - lélekrajz elemzés (részlet)

Tények erődje - A titokzatos ősnyelv...

Nevess együtt az állatokkal!

A család, mint olyan, elavult?!

PI Klub - Fiatalok ébresztő! A ti jövőtök a tét.

Az élet már csak ilyen - Segíts, és ne ítélkezz

Felhő.com - Gyógyító erő a lélek

PI Klub speciál - Édes élet-ajánló, zsidó-cigány minden mennyiségben magyaros körítéssel

Az új világrend igazi arca - avagy a feminista mozgalmak hátteréről néhány gondolat

Gamestar - The Stanley Parable - példabeszéd a videojátékokról + Demo

 
 


Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.
 

Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal.

Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

 

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire.

Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

 

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik.

Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

 

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára.

Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

 

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

 

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

 

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

 

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától.

Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

 

9.) A nyájszellem erősítése prioritás!

Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

 

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében.

Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.https://szineshir.com/a-hivatalos-agymosas-tiz-pontban/