Látásjavító szemmasszázs - Kínában már kötelező az iskolákban

2014.09.03 23:11

 

Kiemelt..

Vasslajosblogja - Szem próba 

Vasslajosblogja - Google Glass – A szem a lélek mátrixa

Vasslajosblogja - Szemléletváltás

Ninja Erő - NINJA MIND CONTROL 4. - KUJI KIRI

Ősi gyógymódok, csodálatos magyar szokások

Indián gyógymód

 

 

Előzmény..
Beszédes testbeszéd

A szem Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke

Kínai orvoslás

Olvass a gyerek rajzából!

Hamvas Béla - A Vízöntő

 


Kapcsolódó link..

Rejtélyes szembeszéd

Gömbszimbolika 2.rész - A Szellem szimbolikus ábrázolása

Sánta Őz, sziú főnök tanításai 

Küszöb álmodók

Hamvas Béla: Tabula Smaragdina

 

 

Nézzünk csak körbe az ismerőseink között, az utcán vagy a tömegközlekedés során, hogy hányan hordanak szemüveget. Meglepően sokan! És a modern életvitelünknek köszönhetően, annak, hogy napunk nagyon-nagy százalékát egy valamilyen monitor előtt töltjük, egyre csak romlik a látásunk. Legyen az tévé, számítógép, tablet, mobil vagy okostelefon, e-book vagy nevezzük bárhogy, a lényeg az, hogy a szemünk az csak romlik.

latasjavito_szemmasszazs

 

Kínában viszont sokkal okosabbak az emberek, úgy tűnik. Az iskolákban kötelezően bevezették a reggeli szemmasszázst, amit közösen végeznek el a diákok a tanóra megkezdése előtt.

Négy lépésből áll, és nem tűnik bonyolultnak. A masszázs felfrissíti a szem körüli keringést, az izomműködést, beindítja az energiák áramlását, amely biztosítja a szem kifogástalan működését. A masszázs kellemes, és eredménye szinte azonnal érezhető.

 

Első lépés: a hüvelykujjal masszírozzuk a szemöldök belső felében található csonton levő kis mélyedést. Először 8-szor az óramutató járásával megegyező irányban, majd fordítva. Négyszer végezzük el a sorozatot.

 

Második lépés: Ezt a jóleső mozdulatot bizony sokszor szoktuk alkalmazni öntudatlanul is, ha fáradt a szemünk, fejünk. A hüvelyk és mutató újjal fogjuk össze az orrnyerget, és felfele masszírozzuk, tolómozdulatokkal.

 

latasjavito_szemmasszazs_masodik_lepes

 

Harmadik lépés: A járomcsont közepén, a pupillával egyvonalban egy kis mélyedés van, ezt masszírozzuk nyolcszor az óramutató járásával megegyező irányban, majd ellentétesen. Négyszer végezzük el a sorozatot.

 

Negyedik lépés: a hüvelykujjal támasszunk meg a halántékon mindkét kézzel, majd zárjuk ökölbe a kezünket. A behajlított mutatóujjal masszírozzuk meg a szemöldökünket bentről kifelé haladva, majd a szemgödör alsó részét is ugyanígy. Ezt 32-szer kell elvégezni. A gyakorlatok könnyebb elsajátítása érdekében nézzük meg az alábbi videót is.

 

 

Szerző: Pöttyös Panni

 

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, NEM az AntalVali.com szerkesztőinek tollából származnak, utánközlések, és nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Sok esetben a felkerült cikkeket vitaindítónak szánjuk, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. A hírszemek eredetijét a cikk végén, a "Forrás" címszó alatti linken találod meg. A tartalmi kifogásokat se nekünk, hanem a cikk szerzőjének küldd! Köszönjük!

 

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

 

 

https://antalvali.com/hirek/latasjavito-szemmasszazs-kinaban-mar-kotelezo-az-iskolaban.html

 

Téma: Látásjavító szemmasszázs - Kínában már kötelező az iskolákban

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása