Oroszország Hangja - Tokió polgármestere felfedte a nagy titkot, és ez megváltoztathatja a világot

2014.10.03 17:20

 

Kiemelt..

Hídfő - Detroit - a leendő sorsunk képekben(?)

Oroszország Hangja - A Nyugat tudatára ébred a szankciók hiábavalóságának

Vasslajosblogja - Médiamágia

Szíriai hírek - Damaszkusz falai előtt, és a sirató fal előtt. Avagy a vereség Homszban, és egy lehetetlen „álom”.

Szíriai hírek - Assad elnök szíriai muszlim vallástudósok előtti beszéde Damaszkuszban 2014.04.24

PI Klub speciál - Üdv Imi (avagy az orosz elit menekíti a vagyont a Nyugati bankokból)

Komlómédia - Az orosz haderőnek sikerül kijátszania az amerikai lehallgatást

Vasslajosblogja - Az Ősképek

 

 

Előzmény..

Csizmás Kandúr - Hiteltelen Fotók Putyin Elnökről

Világhelyzete - Vladimir Putin amerikai szankciókra adott válasza cenzúrázatlanul magyarul

20 gyermeki összeesküvés elmélet (angol nyelvű videó) + Simpson család elemzése

PI Klub - Haza

Világhelyzete - Anglia hirtelen Szíria lenne... Az egyik legütősebb videó, amit mostanában láttunk

Szíriai hírek - Szíria elnöke az amerikai és nyugati vezetőkről


Yoichi Masuzoe Tokió polgármestere Tomszk szibériai városban tett látogatása során újságírók előtt kijelentette, hogy az USA nyomására Japán oroszellenes szankciókat vezet be.


Tokió polgármestere felfedte a nagy titkot, és ez megváltoztathatja a világot

© Fotó: RIA Novosztyi/Jevgenyij Szamarin

 

 

Hinni szeretnénk, hogy emiatt a tisztviselő nem veszíti el a posztját, és hogy szavai a kétség magvait vetik a japánok tudatában. Hogy elgondolkodnak azon, mennyire valós a világ képe, amit a japán és általában a nyugati média fest.

A demokratikus Japánban nem veszélytelen dolog igazságot mondani. 2009-ben, Yukio Hatoyama miniszterelnök, nyíltan negatív dolognak nevezte azt, hogy a japán külpolitika Washingtontól függ, és felszólította, hogy javítsák ki ezt helyzetet. Ennek eredményeképpen, kevesebb mint egy évig dolgozott miniszterelnökként, és kénytelen volt otthagyni a posztját, nem utolsósorban azért, mert az USA nem volt hajlandó áthelyezni a Futenma támaszpontot Okinawáról.

Valóban a japán közvélemény felháborodik azon, hogy Oroszország állítólag elfoglalta a Krím-félszigetet? De Masuzoe úr szerint "a japánok nem ismerik a félsziget történetét, keveset tudnak arról, hogy miért különleges érdeklődést tanúsít Oroszország e kérdés iránt. Szeretném, hogy Oroszország jobban kifejtené álláspontját a nemzetközi közösség előtt." A helyzet egyszerű: nem beszélhetünk a terület megszállásáról, amely évszázadokon keresztül tartozott Oroszországhoz. Sőt, az elmúlt 23 évben a terület lakossága álmodott, hogy ismét Oroszországhoz csatlakozzon. Ez meg is történt. A Krím-félsziget népe akaratából.

A japánok fel vannak háborodva, hogy maga Oroszország harcol Ukrajna ellen, vagy fegyverekkel látja el a Don-medencei felkelőket? De még az amerikaiak is elismerik, hogy erre nincs bizonyíték. Az ukrán hadsereg és a zsoldosok ellen, akiket valójában Kijev illegális kormánya küldött, Délkelet lakossága harcol, amely nem ismeri el ezt a kormányt. Igen, őket segítik orosz önkéntesek: korábbi orvosok, mérnökök, vállalkozók és munkások. Igen, vannak köztük hivatásos katonák is, többek között különleges erők katonái is. De az ukrán náci kormány oldalán is harcolnak hivatásos zsoldosok az USA-ból, Lengyelországból és Svédországból.

És még most is, amikor Vlagyimir Putyin reális béketervet javasolt a szembenálló feleknek, ami véget vethet a polgárháborúnak, a Nyugat mondja, hogy szükség van új oroszellenes szankciókra.

Washington számára az ukrán válság csak ürügy, hogy gazdasági csapást mérjen Oroszországra és az Európai Unióra, amelynek jó lehetősége volt közös gazdasági térség kialakítására Lisszabontól Vlagyivosztokig, és akkor erős riválisa lehetett volna az USA-nak. Ahhoz, hogy elrejtsék ezt az igazságot, Oroszországra hárították a felelősséget a véres káoszért, amely a törvénytelen puccs után úrrá lett Ukrajna délkeleti részén.

Lehet, hogy hamarosan megnevezik az ukrán tragédia valódi okozóit. Ezt a reményt táplálja Yoichi Masuzoe Tokyo polgármesterének merész lépése is, aki magas rangú japán hivatalnokok között elsőként bátorkodott elmondani az igazat.
 


https://hungarian.ruvr.ru/2014_09_09/Tokio-polgarmestere-felfedte-a-nagy-titkot-es-ez-megvaltoztathatja-a-vilagot-8782/
 

Téma: Oroszország Hangja - Tokió polgármestere felfedte a nagy titkot, és ez megváltoztathatja a világot

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása