PI Klub - A magyar fordított gondolkodás

2015.04.05 16:00

 

Kiemelt..

Orientalista - Damaszkuszban jártam – Kontraszt

Hungarian Real News - Az idő telik, a becsület fogy...

Honlap ajánló - Gyűlölt ellenségeink avagy a gyűlölködés szakmódszertana 1.

Magyar Királyi Hírlap - A cigányság, mint eszköz a zsidó maffia kezében

Magyar Hajnal - Nyílt levél a ‘roma vezetőknek’

Fradimob - Újpest tábor közepén Hypóssal 

Embers's-Ég - Az agresszió 1. rész Szellem: Hass!

Ember's-Ég - Agresszió 2. - Lélek - Alkoss 2/1.

A Láthatatlan történet - Hamvas Béla idézetek 2

Tuholep, a fáraó - A Végső Árulás avagy az élet közelről..

Kozma Szilárd - Életünk igazi céljáról és rendeltetéséről röviden.

15 dolog, amit a boldog emberek másképpen csinálnak

Visz a víz sodor - Agymosás - TUDATMÓDOSÍTÁS ÉS MANIPULÁCIÓ

 

Előzmény..

Nemzeti Radikális Tömörülés - Magyar ember levele a Cigánynak!

2012blogol.hu: Összeesküvés - elméletek helyett : az Irányítók

Az ígéret földjének eldorádói - I.

Tudatmódosítás és a 3G

Church of God - A Sátán zsinagógája és a Születési jog áldásai

Posta Imre szarvasi előadása, egészben!

Egységfront - Mit és minek?

 

Kapcsolódó link..

PI Klub - Megújulás a feladatunk vagy pusztulás a sorsunk?

PI Klub - Bosszúkések és a nyája

PI Klub - Örök körök

PI Klub - Bukjék

PI Klub - 9

PI Klub - Hantodik

PI Klub - Nem hatódik még

40 botrányos tény, amiről a legtöbben nem tudnak

Márai Sándor : Füves könyv – A lelkiismeretről

PI Klub - Vádirati stílusban

PI Klub speciál - Alapok! - már 4 éve (újratöltve)


 

Ezt a cikket nem Posta Imiék írták. A hozzászólásaik miatt teszük közzé. Ide kattintva elolvahatóak.

 

Posta Imre weboldala

..Itt közvetlen elérhetőek..


https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php

 


Magyarország menthetetlen. És a helyzet úgy néz ki, sosem változik a jövőben sem. Elárulom az egyik fő okát.
Nem. Nem a politika. Nem. Nem a zsidók. Nem. Nem a cigányok. És nem. Nem mindenki más. Hanem te!
Ez a cikk a következő cikkem “előszele” – úgy gondoltam a pénzről szóló részt leválasztom a teljes magyar viselkedés egyéb részeiről. Talán így könnyebb lesz rálátni a problémákra.


Volt két magyar fiatal. Úgy döntöttek a 90-es évek közepén, hogy pénzt akarnak keresni. Méghozzá sokat. Volt apjuknak egy furgonja és néhány tetőfóliája. A két középiskolát éppen befejező, majd főiskolai tanulmányokat megkezdő két fiatal elkezdett üzletelni ezekkel a fóliákkal. Szorgalmasan árulták, minden forintot megfogtak, míg mára, 18 évvel később cégük a tőzsdén van és 6 milliárdot ér. 12 országban árulják termékeiket, melyeket Magyarországon és Szerbiában állítanak elő.

A teljes interjú a két fiatallal elolvasható a hvg cikkében. Link

Magyar reakció

És akkor nézzük a problémákat, az igen súlyos problémákat, melyeknek gyökere nem a politika, hanem a társadalom.

Mikor a cikket megosztottam a facebook oldalon, illetve a HVG is sajátján, a részemről várt pozitív kommentek helyett özönlöttek a tipikusan magyar negatív reakciók, melyek természetesen mind külső körülményeket hoztak fel és még véletlenül sem azt látták meg, hogy talán őket kéne másolni!

Hozzászólás:

“Na azert ez jellemző! Osztjàk itt az èszt, ès hogy kezdtèk? Hogy apuci fóliàkat gyàrtott, ès èpp volt egy furgon, amivel kiszàllíthattàk az àrut. Szoval apuci alatok tett mindent.”

Hát nem tipikus? Tényleg ennyi kell egy milliárdos vállalkozás kiépítéséhez? Egy furgon és pár kg tetőfólia, amit apuci “alájuk” tett?

Tények:

Nőjünk már fel! és vállaljuk már a felelősséget saját sorsunkért! A magyar nép soha semmiért nem vállalja a felelősséget. Ha valaki sikert ér el, akkor az azért, mert apu alátette vagy mert szerencséje volt. (külső körülményt jelöl meg az illető.) Ellenben ő maga azért szegény, mert szintén a külső körülmények áldozata.

Magyarországon 3 millió autó van! Minden harmadik emberre jut egy autó! Szerintem mindenki lecserélheti ezt az autót egy furgonra, hogy beindítsa saját vállalkozását. Hitelre tudnak az embere Suzukit venni, hogy ne kelljen BKV-ézni, de érdekes, hogy hitelre már nem tudnak furgont venni, hogy vállalkozásukat beindítsák.
Mindenkinek van apja és anyja! Felmerül a kérdés, ők miért nem segítették ugyanígy gyereküket, ahogy más apja? (Ha már ez a fals indok.) Minden ember szülőjének volt lehetősége a semmiből vállalkozást indítani. Az ő szüleik is nyilván elindultak egyszer a semmiből. Akármeddig visszamehetünk az időben, az egyik szülőnek egyszer a semmiből kellett indulni!
Lehet azon is sírni egész életben, hogy másnak mennyivel könnyebb, mert a szülő segített. És? Akkor most én sírjak, mert nem Bruce Willis fia vagyok? Nyilván, nekem is könnyebb lenne. Ideje lenne már megérteni, az életben NINCS EGYENLŐSÉG! Valaki ide születik, valaki oda: ebből a helyzetből kell indulni és kész!
Bárkinek adok pár kg kisméretű téglát, kezdjen vele valamit, kíváncsi vagyok, hány év múlva épít ebből milliárdos vállalkozást!

Pénzből lehet pénzt csinálni?

A legtöbbet elhangzott hárító kijelentés, miszerint pénzből lehet pénzt csinálni. Oké. Ez igaz is. Nyilván könnyebb, ha van induló tőke, pláne ha sok.

Azonban, írjon már nekem valaki 10 milliárd forintra egy üzleti tervet! Annyira elolvasnám azon pesszimisták üzleti tervét, akik szerint a pénz elég! Csak úgy kíváncsiságból, mivel foglalkozna a cég? Hol lenne a gyár? Miért? Milyen módon oldaná meg a logisztikát? Csak egy példa, Győrből Pestre vagy fordítva ki szállítani az árut? Milyen feltételekkel? Milyen kötbér megoldásokkal? Mikor fizetnéd ki a beszállítókat? Mikor érkezne be annyi pénz, amikor ezt ki tudod fizetni? Hogy nézne ki az egyik legnehezebb része az üzleti tervnek, a Cash-flow? Ez mutatja meg ugyanis, hogy az adott pillanatban (pl. 2016. március 16-én) mennyi pénzed lesz, amiből tudod fizetni az aktuális számláidat! negyedévente áfát is kell ám fizetned. Mit teszel, ha nem jól készítetted el a Cash-flowt, és egy filléred sincs, mert azon az időszakban még nem érkezett a számládra bevétel? Nem vagy könyvelő? Oké. És szerinted az üzleti tervedet ki fogja neked megírni?

Itt írtam egy példát étterem üzleti tervének előkészítéséről. Tudnál írni valami hasonlót? és ez az üzleti tervnek még csak a megvalósíthatósági tanulmánya! Egy üzleti terv ennél jóval hosszabb ám.

A két fiatal, akiről a cikk szól, 12 országban fogja össze a céget! Képes lennél erre? Ha még üzleti tervet sem tudsz írni? Tényleg csak apu miatt lettek ők milliárdosok?

A kesergő magyarok 100%-a csődbe vinné a 10 milliárdos vállalkozást a harmadik hónapban, mert ott jönne rá, hm, ehhez csak kell ám érteni. Fejben ott kell lenni napi 16 órán át, és át kell látni mindent.

Hozzászólás:

Mennyi bért fizettek a dolgozóitoknak, ha már 12 országban van kereslet a termékeitekre? (…)

…èn is rendkìvűl kiváncsi lennèk a magyar telephelyen dolgozók bèrère.


Ismét a szokásos demagógia, melyekkel a magyar azt gondolja, hogy a vállalkozó egyenlő a máltai szeretetszolgálattal.

Értem, hogy a magyar ember szeretne többet keresni, csak azt nem értem, miért nem tesznek ezért? Aki pitiáner pénzért elvállal egy munkát, ne másban keresse már a hibát! És ne a vállalkozót okolja már. A vállalkozó nem azért kockáztatja mindenét, hogy a dolgozót hizlalja, aki semmi felelősséget nem vállal a tulajdonos által befektetett pénz után. Fordítsuk meg: hány dolgozó vállalná, hogy ha a vállalkozó csődbe megy, akkor beszáll a veszteségébe? Ezt már egy dolgozó sem vállalná. De a nyereségből minden dolgozó igényt tart jókora summára.

Mondok egy lehetőséget: ha szerinted a vállalkozó csak azért lesz milliárdos, mert lószar bért fizet a dolgozónak, akkor te miért nem indítasz egy vállalkozást, fizetsz ugyanígy lószar bért, és leszel milliárdos? Ha csak ennyi a recept, miért nem teszed ugyanezt?

De megfordítom: miért nem indítasz egy vállalkozást, teszed kockára mindenedet, és adsz a legutolsó takarítónőnek is 200 ezres fizetést? Jah, elvárni elvárod, hogy ennyit fizessenek neked, de fordítva te már nem tennéd? Szeretném látni azt az üzleti tervet is, ahol ez lehetséges Magyarországon.

Csak egy példa. Ha van 10 dolgozód, akiknek adsz havi nettó 100 ezret, ez neked havi 200 ezerbe kerül a járulékokkal együtt. Vagyis havi 2 millió, évi 24 millió forint csak a dolgozóid fizetése, és még nem beszéltünk az egyéb adókról! Egy vállalkozásban MINDIG a dolgozók bére jelenti az egyik legnagyobb költséget. A gépek soha nem kerülnek annyiba, mint a dolgozók.

Sokan azt is keverik, ha egy vállalkozás értéke 6 milliárd. Nem ennyi pénze van a tulajdonosoknak! Ez a cég (tőzsdei) értéke. Ebben minden benne van: gépek, épületek, know how stb. Ez nem készpénz. Ha a vállalkozásban valami gigszer adódik, az érték azonnal leeshet akár a tizedére is.

Egyébként, soha nem értettem azt sem, aki elvárja, hogy a munkaadó adja már oda a nyereségének egy jó részét.. Ezt úgy hívják részvény! Bárki vehet! Na ekkor már a részvényes is kockázatot vállal, ha a cég jól megy, kapni fog a nyereségből, ha rosszul, akkor viszont az egész pénzét bukhatja! Ez a dolgozóra nem igaz! Nem irigyelni kell őket, hanem részvényt venni, ha már annyira evidensnek gondolod a milliárdos nyereséget. És majd ekkor tapasztalod meg saját pénzeden, mit is jelent a kockázat. Dolgozóként nem vállalsz kockázatot.

Egyéni felelősség

Természetesen, szeretnél többet keresni. Oké. Mit teszel érte? Mit tettél érte eddig?

Indítottál saját vállalkozást, és fizettél magadnak olyan magas bért, amilyet csak akartál? Mielőtt megint jönnél a demagóg hárításoddal, hogy nincs rá pénzed, mondanék néhány nevet: Lagzi Lajcsi, Shobert Norbi, Gerendai Károly. Mind a nulláról indultak! Mind önerőből és hitelből lettek milliárdosok, milliomosok. Kicsit el kéne gondolkodnod, nekik miért sikerült? Miért nem az ő gondolkodásukat próbálod átvenni, ahelyett hogy ragaszkodsz a saját fordított gondolkodásodhoz, ahol mindenki hibás mindenért, csak te nem.
Munkahelyeden kértél valaha normális bért? Megvan ehhez a szakképzettséged? Tudásod? Munkahelyeden kiállsz a saját jogaidért? Aki szarért-húgyért elvállal mindent, az semmi mást nem tesz, mint lefelé nyomja a béreket! Nem a kormány nyomja le, hanem azok, akik szarért elvállalnak mindent. (Most megint jöhetsz azzal, hogy de, meg hát, meg de…) Ha a magyar kiállna saját jogaiért, mint az osztrák, a munkaadó kénytelen volna magasabb bért fizetni! Nekem volt olyan főnököm, akinek azt mondtam, vagy ezt megadja, vagy megyek: és megadta, ugyanis tudta, hogy én meg tudom csinálni a munkát normálisan, ellentétben rengeteg emberrel, akik hatalmas pénzt akarnak kapni, de alkalmatlanok a legegyszerűbb feladatokra is. Számtalanszor nézem a postán, engem hányszor rúgnának ki egy nap azért a munkatempóért és hozzáállásért, amit ott (is) művelnek. Vagy bemegyek egy állami hivatalba, és a szerencsétlen világát nem tudja, jobban ismerem a jogszabályokat mint ő, de ő milliókat akar ám keresni. Igen ám, csak ahhoz tudás is kéne.
Belépnél munkáskamarába? Az osztrákok kiállnak önmagukért, a munkáskamara nem más, mint a dolgozók szövetsége. Meghirdettem ezen az oldalon hónapokon keresztül, hogy indítsuk meg, jelentkeztek rá öten! Jah, a magyar tenni már nem tesz aktívan, de elvárja, hogy más tegyen az ő életéért, lehetőleg ingyen! El kéne gondolkodni, miért nem tesz a magyar semmit sem önmagáért! Itt írtam a munkáskamaráról. Egy elég komoly program keretében.
2014-ben személyesen mentem aláírást gyűjteni a 4K! párttal ennek megvalósulása érdekében is. Bárki kérdezhetett volna. Én mentem oda. Ingyen. Saját pénzemen! A magyar ember reakciója? Be sem engedtek minket! Le se szarták! Több városban is voltam, házakhoz mentünk. Be sem engedtek minket. Szórólapot vittünk, kiszórtunk több tízezer darabot. És semmi. A magyar embernek négyévente 10 perce nincs a saját életére, de a nyavalygás az megy. Itt a cikk arról, hogy a teljes gazdasági program nagy része megjelent a 4K! párt színeiben a választásokon. Még a szükséges aláírásokat sem tudtuk összegyűjteni! Pedig elmondtuk az utcákon is, hogy ez nem jelenti, hogy ránk kell szavazni. Ez csak az indulást tett volna lehetővé. De a magyar embernek csak a szemfényvesztő pártok léteznek, melyek (fidesz) még programot sem állítanak.

A magyar ember mindig mindenért mást vádol. És mindig mindent mástól vár el. A magyar ember jelszava: adjál! Az osztrák ember jelszava: megteremtem magamnak.

A magyar ember komolyan gondolja, mikor azt mondja: ide jött Merkel, és nem történt semmi. A magyar ember tényleg elvárja egy német embertől, hogy a magyar ember érdekeit szolgálja! Nonszensz. Nem neked kéne? Nem a magyarnak kéne kiállni saját magéért? Tényleg elvárod, hogy az RTL híradó harcoljon érted? És te kiért harcolsz? Te mit csinálsz?

Munkanélküliség

Kedvencem, mikor sokan írják, hogy 2-3 évig voltak munka nélkül. És hány idegen nyelvet tanultál meg ezen időszak alatt? Egyet sem? Miért nem? Mit csináltál akkor abban a 3 évben?

Konzekvencia

Jó lenne, ha a magyar ember eljutna végre odáig, hogy a saját életéért kizárólag ő a felelős! Nem a bank, nem a munkaadó, nem a kormány, hanem mindenki önmaga.

A magyar devizahiteles is mit tesz? Mi a magyarok jelszava? ADJÁL!

A magyar ugyanis elvárja, hogy:

a bank mondja el neki, mivel jár a legjobban (ADJON INFORMÁCIÓT) NEHOGY MÁR A MAGYARNAK UTÁNA KELLJEN NÉZNIE BÁRMINEK IS.
a bank dolgozzon az ő életéért (véletlenül se a részvényesek érdekét nézze, akik a pénzt adták a bankhoz) (A BANK ADJON PÉNZT, ADJON TUDÁST, ADJON JÓTÉKONYSÁGI DOLGOKAT)
aztán a kormány ADJON TÁMOGATÁST, ADJON az adózók pénzéből az ő megmentésére

A magyar ember mindig mindent mástól vár el! Ezért ül fordítva a lovon! Ezért nem tud elérni semmit. Elvárja, hogy más ADJON, de ő maga nem tesz aktívan semmit.

Egy osztrák így gondolkodik. Jelszava: megteremtem magamnak, megoldom.

amikor bankba megy, utána néz a dolgoknak! (Megoldja.) Nem várja el, hogy a bank – egy számára teljesen idegen ember – az ő érdekeit szolgálja.
amikor dolgozik, kiáll a jogaiért! Feljelenti a munkaadót szó nélkül, ha az visszaél a helyzetével. Megoldja. Nem várja el mástól, megoldja.
Vállalkozni kell? Neki olyan üzleti tervet kell írnia, ahol nem nettó 100 ezer, hanem nettó 500 ezer forintos fizetéssel kell kalkulálnia vállalkozásában! Vajon melyik a könnyebb? Az övé? Kíváncsi lennék hány magyar indítana ott vállalkozást… Az osztrák megoldja. Mert nem kesereg, nem mást hibáztat, hanem gondolkozik.
az osztrák munkavállaló nem vállal el nehéz munkát piti pénzért! Az osztrákok ezért tudták egyre feljebb tolni a béreket is.
Ausztriában az osztrák így gondolkodik, ezért a politikus is így gondolkodik.

Abba kéne hagyni már ezt az ADJÁL, ADJÁL, ADJÁL siránkozó életfelfogást, és el kellene kezdeni mindenkinek tenni aktívan a saját életéért! A banknak nem az a dolga, hogy a te életedet könnyebbé tegye. Te talán más életéért dolgozol? A munkaadónak nem az a dolga, hogy a nehéz munkával szerzett jövedelmét szétosztogassa, a vállalkozó nem érted van! Ahogy te sem másért vagy! A vállalkozó nem karitatív szervezet! A politikus nem azért van, hogy ő oldja meg a te dolgaidat! neked kell megoldani a dolgaidat! A politikus az ország stabilitásáért van (lenne) és főbb állami feladatok (oktatás, egészségügy, közlekedés, verseny…) összehangolásáért van (lenne). De mivel a politikustól a magyar nép csak azt várja el, hogy ADJÁL:

ADJÁL INGYENES KÖZLEKEDÉST A NYUGDÍJASOKNAK
ADJÁL SEGÉLYT MINDENKINEK
ADJÁL MUNKÁT
ADJÁL TANÁCSOKAT
ADJÁL MEGMENTÉST A SAJÁT HÜLYESÉGEIMTŐL
ADJÁL INGYEN KENYERET ÉS SÖRT…

Addig a magyar politika nem is képes ellátni valós feladatait, ugyanis ezekre a nevetséges álom vágyakra kell állandóan reagálnia a választási kampányokban! Ezért van a folytonos ígérgetés. Mert a magyar arra szavaz, aki megígéri, hogy AD! Mert a magyar követeli, hogy mindenki más ADJON neki! Ezért nem lehet soha normális politika sem, ugyanis nincsen normális társadalom.

És eljutottunk oda, hogy soha nem fog változni semmi, míg a társadalom nem nő fel agyban legalább a felnőtt felelősségteljes ember szintjére. Normális politika csak normális társadalom mellett alakulhat ki: NÉMETORSZÁG, AUSZTRIA STB. Változtasd meg az élethez való hozzáállásodat arról, hogy ADJÁL, arra, hogy MEGOLDOM!

 

https://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=9022#comments

 

Téma: PI Klub - A magyar fordított gondolkodás

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása