Világhelyzete - Az elrejtett ősi tudásról és az emberiségről üzen Jupiter Felemelkedése - Elemzés ébredőknek

2015.04.02 20:11

 

Kiemelt..

Jupiter Napja..

Pap Gábor - Egyiptom művészete

Napút - A béka segge és a húsvéti feltámadás

Ökotáj - Világépítés és világpusztítás - Szabadkőműves hagyományok a politikában
Piros Pirula Project - Madagaszkár, 2012 - Előtted a jövő II.

MAG VAGYOK - KI A MAG ÉS KI A MAGAM? - MAGVAS SZER

Vasslajosblogja - Énok evangéliuma - Az őrangyalok könyve


 

Előzmény..

Csillagszeme - PU238 vége - Jupiternek fénye

Napút - A béka segge és a húsvéti feltámadás

Sarkcsillag és Göncölszekér..

Mag-ÚR-ság - A Szent Korona Erővonalai

Pap Gábor - Kezdetben vala az Ige - Anyanyelvünk, a teremtõ ige mûködése

Csillagszeme - MELEG HELYZET

Csillagszeme - CSILLAGOK KÖZÉ 1 - 2

 Tóth Bálint előadása - A Mátrix-trilógia elemzése 1-2 (Nézd meg mielőtt leszedik a megosztókról!)

 2012 blogol.hu - Okkult szimbólumok hétköznapjainkban III.

 Tóth Bálint - A Star Trek univerzum rejtett szimbolikájáról (A teljes videó bent -az alsó két videó- a cikkben Kereszt a Koronán

Csabavezér - A Szíriusz hajnala

Visz a víz sodor - Idők jelei a végső időben

Stellarium - virtuális séta a csillagos égen

 

Kapcsolódó link..

Hamvas Béla - Scientia Sacra - Aranykor és apokalipszis

A Láthatatlan történet - Hamvas Béla idézetek 3

Paksi Zoltán - A Holló csillagkép titkai

Újföldklub - Magyar nyelvű Maja naptár dekóder

Asztrológiai szimbólumok időfizikai jelentése

Born Gergely - Mária országa

Magyaroknak pusztulniuk kell a Kárpát-medencéből!!!!!!

Hatodik Napon - SÖTÉT LÓ ÉS HALÁSZAT

Villás Béla - Szimbólumok, formák, amulettek, tetoválások, testékszerek hatása életünkre

Csillagszeme - OSCAR 2014-EGY SZELET MENNYORSZÁG

Paksi Zoltán - Ősi magyar csillagbölcsesség, égi utak csillagüzenetei

Hatodik Napon - 777 és a kozmikus ember

A Denver airport hátborzongató titkai

Csillagszeme - A FÁRA-Ó/SÍR TITKA

Miért vezet minden tudás THOT-hoz és miért is van "hermetikusan" elzárva - Thoth Smaragdtáblái

 

 

Az az igazság, hogy amikor kértétek tőlem itt, hogy elemezzem a Jupiter Felemelkedése és az ősi tudás kapcsolata témát, akkor még magam sem gondoltam, hogy ennyi mindenre fogok bukkanni és tényleg minden összefügg mindennel..... Majd a végére érve meglátjátok és remélem bennetek is lesznek kérdések vagy olyan válaszok, amikre én nem is gondoltam...Bár cikket kezdtem el írni erről, de úgy éreztem közben, akár könyvet is lehetne lassan... (Kérlek benneteket, hogy a befektetett munkát és tudást tartsátok tiszteletben azzal, hogy ha másoljátok a cikket, a VilagHelyzete blogot, mint forrást, szerzőt megjelölitek....Köszönöm, SBG Buddha)
 

Természetesen a széles közönség számára a Jupiter Felemelkedése ("Jupiter Ascending") című film csak egy újabb átlagos sci-fi. Akik viszont azért várták ezt a filmet évek óta, mert tudták, hogy a Wachowski-testvérek készítik el, ők (a Matrix és a V, mint Vendetta után) egyetlen kivételes szempont miatt okkal várták: a rejtett üzenetek és a belecsempészett ősi tudásra utaló momentumok miatt, hiszen elmondható, hogy a Lana és Andy Wachowski ebben (valami miatt) nagyon bennfentesek és rendre 'beletrafálnak' olyan dolgokba, amikről igazán mély tudást és információt csak a beavatottak szintjén lehet szerezni. 
 

Nyilván a közönség számára ebből ők is csak a felszínt mutatják meg, hiszen az átlagember még ezt a szintet is csak nehezen vagy sehogy nem tudja feldolgozni és szintetizálni meglévő tudásához (ami ilyen téren -már elnézést, de - általában a zéróval egyenlő...). Ezért sokan legyintenek, hogy ez csak film, mese...(persze egy idő után gyanúsnak kellene már lenni, hogy minden hasonló filmben ugyanezek az utalások rendre előjönnek - de erről később...) Igyekszem majd úgy írni róla, hogy ne spoilerezzek és bárki nyugodtan olvashassa el a cikket még a film megnézése előtt, bár tudom, hogy sokan már láttátok.

Mindenesetre nekünk érdemes sokkal szemfülesebben figyelni és a részletek mögé nézni, ha valaki tudja, hogy nem csak egy szimpla szórakoztatásra készült filmről van szó. Márpedig ez nem az ! 

Elsőre a trailer megtekintéséből is látszik, hogy a film az emberiség teremtésének és az idegen civilizációk beavatkozásának hatásait, kapcsolatait feszegeti; beleszőve a jelenlegi világ irányításának kérdéseit is és vegyítve egy csepp jövőre utaló transzhumanizmus eszméivel, amit az NWO alakjai annyira szeretnének megvalósítani...

 

 

Már a címben szereplő "Ascending" - Felemelkedés szó is egyszerre utal a hatalom csúcsára kerülésre, illetve az ott lévő "személyekre" (szándékosan nem embereket írtam), másrészt a 'new age'-es felhangokkal rendelkező, (de mára eléggé eltorzított) emberi spirituális emelkedés lehetőségére: mi lenne például, ha olyan képességeinket is ki tudnánk használni, amik eddig blokkolva voltak.... (pl. Lucy c. film)
 

Valahogy Jupiter Felemelkedése is (minden bizonnyal okkal) arra a teóriára épül, melynek főbb pillérei, hogy az emberiséget valamikor az ősi időkben géntechnológia segítségével hozták létre (égi szekereiken) a Földre érkező istenek, fejlett fajok (akár nephilimeknek, akár isteneknek, angyaloknak, bukott angyaloknak, anunnakiknak nevezzük őket és leszármazottaikat) ! 

Az ősi sumér, egyiptomi, babiloniai szövegek, de még a meghamisított és átszerkesztett mai Biblia is okkal említik őket. Kíváncsi vagyok arra, vajon a tudomány mikor hozza nyilvánosságra azt az evidens tényt, hogy az emberi DNS-ben idegen eredetű és nem evolúciós szekvenciák vannak ! Sokáig titkolni nem lehet már és nem maradhat kizárólag a "beavatottak" tudása sem ! 

De erre és a bizonyítékokra a film után a cikk második felében fogok kitérni.....

 

Figyelmeteket felhívom arra, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy legtöbbször szándékosan "gagyi köntösbe" és akciófilm / sci-fi történet mögé rejtik el a mondanivalót, mert közben a párbeszédek és az elbeszélő részek szövege nagyon sok lényegi elemet tartalmaz.  
A kerettörténetről és magáról a szereplőkről is csak olyan szempontból szeretnék majd beszélni, amire a Wachowski-testvérek is hangsúlyt helyeztek. A megjelenő fajok kavalkádja sem fontos, az elnevezések viszont annál inkábbŐRZŐK
Szándékosan zavaros a különböző "családok" és fajok megjelenítése - viszont utal egy lényeges elemre (!):

a Földet nem egyetlen emberi faj népesítette be anno - amikor eltérő idegen civilizációk érkeztek a Földre - vagyis amikor saját képmásukra létrehozták az embert, hanem "az isteni" gének és az "égi atyák" génjei több eltérő mentalitású, tulajdonságú emberi fajt eredményeztek ! (nem rasszokról beszélek! - ezen a vonalon gondolkodjatok el és kutassatok majd - SBG Buddha megj. VilagHelyzete)

 

 

Ezek a kifejezések az Illuminati által gyártott filmekben mindig okkal jelennek meg Enoch könyvéhez hasonlóan, ahol úgy írják le, hogy angyalok egy csoportja - nevezhetjük őket igen, Őrzőknek vagy Figyelőknek (=The Watchers / Grigori, akiknek akiknek Azazel vagy Semyazza parancsol). Az istenek fiai szerelembe estek a halandó emberek lányaival és létrehoztak egy új fajt, ők voltak a Nephilimek, akiket sokszor pusztító fajként, óriásokként emlegetnek. A Grigori-k olyan első lények voltak, akik a sötétséghez voltak láncolva (mint a vámpírok).
A tridenti zsinat – 1545-1563 – az Énok könyve szövegét apokrif iratnak nyilvánította, ezért a Biblia Énokot ma is szinte kizárólag héber pátriárkaként ábrázolja, aki tanúja volt a lázadó angyalok bukásának. 


/ Enoch könyve a történelem előtti időkbe nyúlik vissza, valóságos űrháborúkról beszél, sokak szerint pedig minden egyes mozzanata párhuzamba vonható a földönkívüliek látogatásával. A leírás Énok elrablásával kezdődik, melyet azok vittek végbe, akiket ő maga angyaloknak nevez, majd maga az Urak Ura árulja el neki a teremtés titkait. A könyv a Genezis hatodik fejezetétől indul: azt állítja, hogy Jared, Énok apjának idején kétszáz, Őrzőnek nevezett lázadó angyal érkezett a Hermon-hegy több mint háromezer méter magas csúcsára, hogy előkészüljön a leszállásra és az emberi fajjal való keveredésre. A lázadó angyalok megtanították a férfiaknak a fegyverek készítésének művészetét, a fémek öntését, az asszonyoknak a díszítések viselését és a szépítkezést, valamint felfedték az embereknek a boszorkányságot és a szertartásos varázslást.
Az ember ily módon kilépett az ősi törzsi kultúrából, egy fejlettebb kultúra pedig megtanította neki a csillagászat, az asztrológia, a meteorológia, a Nap, a Hold és a Föld titkainak tanulmányozását is. /


Angyalok, arkangyalok, félistenek egyáltalán nem véletlenül jelennek meg minden mitológiában, a Föld bármely pontján kialakult civilizációban... görögök, maják, aztékok, skandináv miotológia, sumér civilizáció és Babilon...Ilyen félistenek Achilles, Hercules, Theseus....


Hogyan is kapcsolódik mindez Jupiterhez ?

Nos a film önmagában szintén ehhez hasonló félistenek harca, az uralkodó Balem (Zeus) és a forradalmi lázadó Jupiter (Prometheus) küzdelmén keresztül. A görög istenek futurisztikus egymás elleni harcát láthatjuk, akár csak a Thor-ban....

De miért is érdekes Jupiter személye és az ő felemelkedése ? 
Mint pogány istenség, Jupiter egy időben összekapcsolódott az antikrisztus (nagyon sokszor szándékosan vagy tudatlanul félreértelmezett) személyével.

Például IV.Antiochus Epiphanes (i.e 175-164) volt a Selucid (szeleukida) birodalom 8. uralkodója. Ő adta saját magának az "Epihanes" = "látható isten" elnevezést. Ő úgy viselkedett és cselekedett, mintha Ő lenne Jupiter. Az emberek "Epimanes"-nek nevezték, melynek jelentése "Az Őrült"... Erőszakkal lépett fel már akkoriban is a zsidók ellen, ki akarta pusztítani őket és vallásukat is....I.e.178-ban Jeruzsálemet is elpusztította, mindezek vezettek később a makkabeus lázadáshoz.... Nem akarok unalmas részletekbe belemenni, ezért hagyjuk most ezt a történelmi vonalat....


 

Mindössze egy momentumot emelnék ki: Ez azért érdekes, mert az emberiség bölcsőjéről beszélünk, arról a területről, mely a sumér birodalomnak és Babilóniának is teret adott. Ha röviden akarnék fogalmazni, "minden itt kezdődött" .... 

 

 

Térjünk vissza röviden a fő vonalhoz: A főszereplő Mila Kunis (Jupiter Jones) petesejtjét eladni készülő lányra rátámadnak az Őrzők, de megmenti Caine Wise (félig ember, félig farkas genetikával létrehozott katona). Ő vezeti be és világít rá a valóságra, ami láthatatlan Jupiter és a többi ember számára is a Föld nevű bolygón, mely része egy nagyobb egésznek (egy hatalmas birodalomnak, üzletnek, az Irányítók által leosztott terepnek. (kicsit a Matrixra emlékeztet) Itt kezdődik a konfliktus a főszereplő és az ABRAXAS (Abrasax) ház között, mely az egyik legerőteljesebb dinasztia az egész univerzumban. 3 ággal és örökössel Kalique, Titus, Lord Balem....versengenek a hatalomért és egész bolygórendszereket tartanak kontroll és irányítás alatt. 
A Föld természetét és jellegét Caine Wise fedi fel Jupiternek: 

"A ti bolygótokon az Abraxas ház ültette el a magot és hozta létre az embereket 100 ezer évvel ezelőtt."
 

Itt észre lehet venni némi párhuzamot a Penge trilógiával, ami csak elsőre vámpíros sztori és egyébként Neil Shusterman írt (Unwind). Itt embereket aknáznak ki, kémiailag tartanak kómában és tudatlanságban, a vérüket használják éveken át, anélkül, hogy az emberek tudatára ébrednének annak, milyen szerepet játszanak a rendszerben. Az uralkodó osztály legfőbb célja a halhatatlanság elérése.
Az Abrasax levadássza az embereket, fogva tartja és kinyeri a DNS-ből az esszenciát, melynek felhasználásával a saját életüket hosszabbítják akár több ezer évre is ! 

 

 

Jupiter Jones kap egy leegyszerűsített és kvázi elitista magyarázatot Kalique-tól: 


"A ti Földetek egy nagyon hatalmas üzletnek egy nagyon apró része".
"Jelenleg Balem van megbízva a Föld irányításával. Amikor kinyilvánítod, a Föld hozzád fog tartozni."


Itt jön a nagyobb konfliktus a filmben: a belső hatalmi harcok felerősödnek az Abrasax testvérek között a Földért vívott háborúban.
Bevallom engem sokkolt kicsit (és jelzőfényként villog), hogy a filmben is ugyanazt a kifejezést hallani újra csak, amit az Illuminati berkein belül is előszeretettel használnak ( - már a kutatásaim kezdetén én is így hallottam - ) ...., amit ha elérkezik az idő, végre fognak hajtani: "ARATÁS".

Aminek időnként meg kell történnie....és már párszor meg is történt az emberiség ősi történelmében is....(A Burok c. Stephanie Meyer filmben a Földre érkező, az emberek feletti irányítást teljesen átvevő idegenek szintén ugyanezt a kifejezést használják). Időnként le kell aratni, le kell fölözni az emberiséget, másként elszaporodik, feléli tartalékait és elkezdi fenyegetni magának a kontrollnak és irányításnak a fenntarthatóságát. Másrészt (a filmben) az emberekből és a DNS-ből nyernek ki ők is olyan anyagokat, melyek a saját életük fenntartásához és főleg meghosszabbításához szükséges.  

 

 

Aztán újabb érdekes részletek derülnek ki, amikor Stinger Apini, a Sean Bean által alakított karakter (Cane Wise kollégája) mesél az Abrasax Industries ténykedéseiről: a Föld bolygóról és az emberiség eredetéről."Valójában az emberiség gyökerei, eredete egy másik bolygón volt, amit Horus-nak neveztek. Ti úgy tanultátok, hogy az emberiség szülőhelye, bölcsője a Föld, de valójában nem az ! "

Az Abrasax benépesít bolygókat, így le is arathatja..., az embereket is, hogy aztán kinyerje belőlük a kellő részt. Amikor az egyedek túlnépesednek, elkezdik az aratást. Ahogy Titus mondja: "Elkezdhetném már akár holnap is."   

Itt érdekes kombinációját találjuk a Malthusianizmusnak és a szociális darwinizmusnak (amit a velencei Giammaria Ortes talált ki, Thomas Malthus fejlesztette ki, majd napjainkban (1972-ben) a Római Klub aktualizált. / A növekedés korlátai c. könyvben a túlnépesedés veszélyéről és a természetes erőforrások feléléséről írnak. / És itt jön be a darwinista-eugenista rémisztő elem is, amit megannyi filmben láttunk már (Lopott idő, Elysium...stb) :
hogy bizonyos emberek, lények, kizárólagos kiválasztottak és kiváltságosok hozzájutnak a legértékesebb dolgokhoz..... (és itt most nem elsősorban kincsekre kell gondolni: soha nem az a lényeg az irányítók számára, hogy még több vagyonuk legyen - pénzük vagy aranyuk, hiszen ez csak egy eszköz, a hatalom és az irányítás, a kontroll fenntartására.)


A vezető elit "táplálása" és ennek az irányításnak a működése határozza meg a jelent és a jövőt, amiben az alsóbb osztályokat feláldozzák rendszeresen az Oligarchia és a Királyság oltárán.

 

Az egyik karakter Lord Balem Abrasax jól illusztrálja ezt a természetet és jellemet: Az Abrasax Industries irányítója a leggazdagabb és leghatalmasabb testvérei közül. Az ő szavai: 


"Egyesek élete mindig többet ér másokénál."

Ez hasonlít George Orwell - Állatfarm c. művében megfogalmazottakra, amikor Squeeler az uralkodó Napóleon malacnak mondja: "Minden állat egyenlő, de bizonyos állatok még egyenlőbbek másoknál, ez az állatizmus." Egy másik idézet is érzékelteti Balem kegyetlenségét: 


"Már holnap le fogom aratni a bolygót, mielőtt hagyom, hogy Ő elvegye tőlem. Én adom az életet, és én is veszem el azt."

- hasonlóan Robert Oppenheimer gondolkodásához, aki a Manhattan Project egyik atyja volt: 


"Mostanra én váltam a halállá, világok elpusztítójává, és az élet maga nem más, mint a felélés, a pusztítás."

Itt felderül előttünk Balem pszichopata természete, mely kicsit hasonlít a Matrixban Smith ügynökre, aki miközben Morpheust kínozza, az emberi fajt vírusnak, az erőforrások felélőjének, egy pusztító erőnek tartja.
Az Abrasax megfogalmaz egy nagyon fontos dolgot:


"Az egyetlen és legértékesebb dolog az Univerzumban nem az olaj, a gáz, az elektromosság, hanem az IDŐ."

Ez még érthető és egy hétköznapi ember számára is elfogadható alaptétel lenne... 
Viszont az elit válik a legagresszívabb parazitává, mely mások életén élősködve és energiáját elszívva jóval meghosszabbítja a sajátját.


Titus Abrasax is egy másik érdekes karakter: kétségbeesetten próbálja megszerezni a kontrollt bátyja Balem felett, házasságot kierőszakolva Jupiter Jones-szal, hogy a Föld felett megszerezze az irányítást, persze azzal a hátsó tervvel, hogy rögtön meg is ölné hitvesét. Ahogy Titus meg is jegyzi az esküvőn Jupiternek:


"A szerelemnek itt semmi jelentősége nincs, az csak egy állapot."


Ezt az álláspontot számtalanszor láttuk már réges-régen és ismerjük: a francia Mazarin, Richelieu bíboros, de Machiavellinél is, pláne népszerű az irodalomban és filmekben: Trónok Harca, házasság Cersei Lannister és Robert Baratheon király között; Sanza Stark és Tyrion lannister, Joffrey Baratheon és Margaery Thyrell; Khal Drogo és Daenerys Targaryen és a történelem ezernyi házassága mind csak néhány példa, ahogyan a legfelsőbb szinteken pusztán hatalmi célokra, szövetségek kötésére, megerősítésére vagy felbomlasztására használták a házasságokat a történelemben, a nemzetközi politikában. Nagyon jó alkotás a témáról Alison Weir: The Marriage Game c. műve, mely elemzi a Brit Arisztokrácia politikáját novellájában; vagy Mario Puzo The Family c. könyve a Borgia Dinasztiáról és belső harcaikról az itáliai és vatikáni arisztokráciáról.......
Szóval a Wachowski testvérek a Jupiter felemelkedésébe is tettek ebből az ősi robbanó koktélból.

Egy másik és talán legfontosabb momentum, ami az egész filmet behálózza (a Matrixhoz hasonlóan), hogy az emberiség titokban és teljesen láthatatlan módon mindenféle idegen (de Földön is élő) fajok ellenőrzése / irányítása alatt áll, akik mindent figyelnek és állandóan résen vannak - néha hagyják felemelkedni az emberiséget, aztán learatják vagy lerombolják - ahogy érdekük kívánja.

 Fejlett technológiák - Halhatatlanság
 

Van egy újabb nagyon fontos jelenet a filmben, amit szeretnék kiemelni: 

 


 
Stinger Apini mutatja meg Jupiternek a technológia hihetetlenül fejlett előrehaladott használatát, amiről Jupiter is azt gondolja, hogy minden jóságát és áldását az egész emberi faj felemelkedésére lehetne felhasználni. El is mondja Apininek, aki úgy látja (a mi esetünkben is egy fontos és aktuális kérdés lenne !), hogy az emberiség jelenlegi állapotában egyszerűen nem érett meg erre !.......

Prometheus ellopta az istenektől a tüzet - a tudást - és az embereket megtanította sok mindenre, pl. fémek és a földek megmunkálására, mindenféle művészetekre, más szóval magára a fejlődésre.... 

A dühös Zeusz emiatt az árulás miatt egy sziklához láncolja Prometheust és egy sast küld rá, mely minden reggel megeszi a máját. Genetikája miatt a sejtjei regenerálódnak és a máj mindig visszanő, így téve ki Prometheust örök szenvedésnek. Ez a Zeus Vs. Prometheus összecsapás jelenik meg Aeschylos Prometheus c. művében.

Jupiter, ahogy Prometheus is egyedüliként áll ki az emberiség védelmében, amikor Lord Balem erővel megpróbálja lemondatni a Földről és közli vele:

- "Ez a bolygó hozzám tartozik !"


- "Már többé nem !" - válaszolja Jupiter egy másodperc alatt ráébredve arra a felelősségre, hogy ha Ő nem teszi meg az Irányítás átvételét, akkor ezt senki más nem fogja megtenni és az ügy végleg elbukik.
Az ABRAXAS-ház nem kitaláció, történelmi gyökerei vannak 
 
Az ABRAXAS házat is érdemes megvizsgálni. Tekinthetnénk akár Olympus-háznak is, mint az Íliászban. A "halandók" figyelembe vétele teljesen hiányzik a hellén / görög isteneknél is, ha céljaik eléréséről van szó >> státuszuk / hatalmuk és az irányítás megszerzésére, fenntartására kirobbantják a trójai háborút azzal, hogy Paris elrabolja Menelaos hercegnőjét, Helenát.... - a történetet jól ismerjük... 

Ez hasonlóan megjelenik a filmben is Kalique magyarázatában, amikor a fent említett "aratásról" kérdezik: "Azt hallottam, hogy ők nem éreznek fájdalmat, high-tech humanoidok, melyek képesek magukat regenerálni és az elmúlt több ezer évben a transzhumanizmus gurujainak álma sokkal több lett egy embernél: egy hibrid, mely hús és technológia keverékeként az emberi képességeket eddig elképzelhetetlen szintekre képes fejleszteni."

Az Abraxas istenek elnevezés (Abraxas, Abraxis vagy latin Afipacrdl) az ősi Egyiptomból származik, a gnoszticizmus kezdetéről, mely számos gnosztikus tudásra és iratokra hatással volt. Az Abraxas jelentősége a görög, héber, latin, kelta okkult numerológiában is megjelenik. 
Az Abraxas eredeti görög nevének betűi együtt 365 -öt adnak ki: ABΣPΞ


A = 1, B = 2, Σ = 200, P = 100, Ξ = 60 = 365
 
A katolikus egyház egykori 'kezdeményének' alapítói, Irenaeus és Epiphanius is azt állították, hogy a világ és a 365 mennyország Abraxas dicsőségére lett megteremtve és Krisztust nem a világok teremtője, hanem maga Abraxas küldte a Földre, ahogy ezt Szent Jeromos írta  (c.347–September 30, 420). Szent Jeromos fordította héberről és görögről a Bibliát latinra - arra a 'körülbelüli' Bibliára, mely a köztudatban ma is él, de később még több szelektáláson és módosításon is átesett ....

Baszilidész pantheonjának egyik fő isteneként Abraxas történelmi kapcsolatban állt görög Aiónnal, az iráni Zurvan időistennel és Varunával, az indiai égistennel. Képét gyakran ábrázolták talizmánokon. Abraxasnak, az egy alakban összefonódó jó és gonosz istenségének szimbolikus jelentését helyezi előtérbe Carl Jung a Septem Sermones-ban és a regényíró Hermann Hesse a Demian című munkájában.
Abraxas, az istenség, akiben fellelhető mind az isteni, mind az ördögi, aki „gyönyör és borzalom, összekeverve férfi és nő, a legszentebb és a förtelmes egymásba szövődve” (Herman Hesse - Demian c. művéből)

 
Basilides is beszél Abraxas-ról ! Basilides "A Legnagyobb Isten" (De vir. ill. 21), "A Legmagasságosabb Isten" (Dial. adv. Lucif. 23), "A Mindenható Isten" (Comm. in Amos iii. 9), és "A Teremtő Isten" (Comm. in Nah. i. 11)
 
AB = "Abba" latinból és arámi nyelvből (Atya) 
RAX / REX = latinból király, uralkodó 
AS = valamiként funkcionáló


"Uralkodik mint a mennyek és világok atyja"
 
Ezek az ősi szimbólumok: Abraxas és Baphomet is megjelennek Egyiptomban, pl. a Karnaki-Templomoknál (Amon-Ra). Az Abraxas istenség és Baphomet alakja - amit a templomos lovagok is tiszteltek és mai napig sokan nem is értik, illetve Luciferrel vagy magával a sátánnal tévesen azonosítják - nos ezek mind az eredeti gnosztikus Amon-Ra istennel állnak kapcsolatban. 
 
Jupiter - Amon tisztelete , aki Abraxas 

Több néven jelenik meg Jupiter: a görögök Zeusznak, az egyiptomiak Ozirisznak, a babiloniaiak Marduknak, a sumérok Nibirunak, az asszírok Adonnak v. Atennek nevezték. Az izraeliták Yahweh-ként (YHWH =Edonai vagy tertagrammatonnal helyettesítették), a vikingek Odinként nevezték... (a képen >>>)
 
Az Abraxas eredetű gnosztius vallás gyökereit Egyiptomban Thébában találjuk meg, ahol Jupiter uralkodott lent is és fent is: "As Above So Below - Amint Fent Úgy Lent Is" és 7 bolygó tartozott a fennhatósága alá. Thebes / Theba jelentése : ÍV (Ark)
 A fény városának (Luxor) legfőbb istensége Amon-Ra (vagy Jupiter-Amon) volt. Az el-'Amarna táblák szerint tisztelete a 18.dinasztia idején került bevezetésre. III.Ramszesz templomot épített Jupiter-Amon dicsőségére, mely előtt két hatalmas obeliszket helyeztek el.... Ezek egyike ma éppen Párizsban díszeleg azóta (természetesen okkal található ott.......)
 
 
 


Amon (Amun) a rejtett istenség és a trónok ura. Abraxas ezt az istenséget reprezentálja az ábrázolásokon általában két irányba szarvakként kihajló kígyószerű lábakkal. 
 
Amikor ábrázolásokat keresünk Jupiter-Amon / Zeus-Amon kapcsán mindig ugyanolyanokat fogunk találni, ami nyilván nem véletlen, ahogy az egyiptomi hieroglif ábrázolások is okkal említik Baphomet-et ugyanúgy....
 
 
Jupiter - Amon               Zeus - Amon             Jupiter - Amon
 
Érdemes lenne egyszer azt is megvizsgálni, vajon Mózest miért ábrázolják mindig szintén szarvakkal !
 
 
Moses - Ammon                           Baphomet
 
Az már csak külön érdekesség, hogy az agyunkban található Ammon's Horn (Amon szarva) kis csikóhalszerű szerv a hippocampus is ugyenerre az isteni dologra utal...

Jupiter testvére volt Neptun (a görögöknél Poseidon) a tenger istene, akinek lovát nevezték Hippocampus-nak.....

 
 
 
 

Sokkoló történelmi bizonyítékok

 
Néha belegondolok, hogy mi, az igazságot kereső és kutató emberek mennyi mindent találnánk, ha egyszer közelébe kerülhetnénk az egykori Alexandriai könyvtár ősi idők és az ókor addig összegyűjtött tudását megőrző iratainak, tekercseinek....
Ha egyszer az az igazság a felszínre kerülne, azt hiszem a teljes emberi civilizáció berendezkedése változna meg a Föld nevű bolygón.

Pedig most is rendelkezésre állnak olyan megdöbbentő bizonyítékok, melyek sorsdöntő kérdéseket váltanának ki. De mivel nem illik bele a főáramú tudományba, így figyelmen kívül hagyják azokat !  1. számú bizonyíték: Sumér Királyok listájának megtalálása Irak déli részén Mezopotámiában - Hogy miért fontos ez ? Mert olyan történelem előtti időkről beszél a kb. 4000 éves lelet, ami minden képzeletet felülmúl ! 
A német-amerikai Hermann Hilprecht találta meg a 18db egyenként 8inch magas "követ" az 
1900-as évek elején Nippur városánál (óriási jelentősége van ennek a településnek a magyarság szempontjából is, de erről itt nem beszélhetek...Szerk.megj.) A 18 lelet között nincs két egyforma, kb. i.e 2017-1794 közötti Isin dinasztia idejében írhatták le.... A vízözön előtti időkről is árulkodnak. 1906-ban publikálta is felfedezését: (kapaszkodjatok meg!)

A sumér királyok listája és dinasztiái 241.000 évet ölelnek fel a történelemből !

A sumér királyok listája a legelső időkről, az egész királyság eredetéről beszél úgy, mint valami isteni beavatkozásról, mely szerint a királyság a mennyekből szállt alá. A korai dinasztiák és királyok a leírás szerint emberi ésszel felfoghatatlan ideig uralkodtak és voltak jelen. Ekkor Eridu volt a központ.
Alulim lett a király - aki 28.800 évig uralkodott !
Alaljar pedig 36.000 évig !

 
Az oxfordi Ashmolean Régészeti Múzeumban megtalálható a királyok listájának majdnem teljes másolata. "After the kingship descended from [the] heaven[s], the kingship was in Eridug. In Eridug, Alulim became king; he ruled for 28800 years. Alaljar ruled for 36000 years. 2 kings; they ruled for 64800 years."
Óriási jelentősége van ennek, mert 3000 évvel időszámítás előtti időkben írtak le olyan dolgokat, amik nagyon régmúltba mutatnak vissza.
Ebben az időben virágzó és gazdag városok voltak a Sumér Birodalomban: Kish, Erech, Ur,Sippar, Akshak, Larak, Nippur, Adab, Umma, Lagash, Bad-tibira, and Larsa.


 
"Írta Basilides Alexandriában, a városban, ahol Kelet Nyugattal találkozik"


Amikor folytattam tovább is kutatni a témában - ahogy a bevezetőben is írtam - magam is megrökönyödtem sokszor mennyire összefügg minden. Az Abraxas kifejezésre keresve találtam rá a pszichológia híres nagy alakjára: Carl JUNG-ra, aki ír erről egy híres művében. Már a címe is felkeltette az érdeklődésem: Septem sermones ad mortuos.  


Így kezdődik: 
 
 C. G. JUNG: Hét prédikáció halottaknak 

"Írta Basilides Alexandriában, a városban, ahol Kelet Nyugattal találkozik"

"A holtak visszatértek Jeruzsálemből, ahol nem találták meg, amit kerestek.
Bebocsáttatást kértek hozzám, s hogy tanítsam őket, én pedig ekképp tanítottam őket..."

a fenti írásomba visszaugorva mindent megértettem, amikor megláttam ezeket a sorokat és tudtam, hogy Jung sem véletlenül használta őket, tehát valószínűleg ő is titkok tudója volt: Basilides / Alexandria ... Végig Abraxas-ról és jelképes kódolt üzenetben beszél mindarról, AMI VAN....
 
 
"Isten és ördög teljességben-ürességben, nemzésben és rombolásban különböznek. Közös bennük, a Hatás. A Hatás köti össze őket. Ezért a Hatás fölötte áll mindkettejüknek, Isten Isten fölött, mert a Teljességet és az Ürességet egyesíti azok hatásában.
Ez egy olyan Isten, akiről nem tudtatok, mert az emberek elfelejtették őt. Mi őt az ő nevén nevezzük: Abraxas-nak. ő még kevésbé meghatározott, mint az Isten és az ördög. Hogy Istent tőle megkülönböztessük, Istent Helios-nak. vagy Napnak nevezzük.
Az Abraxas hatás, vele szemben nem áll semmi más, csak a nem-hatás, ezért ható természetét szabadon bontakoztatja ki. A nem-ható nincs és nem is áll ellen. Az Abraxas fölötte áll a Napnak és fölötte az ördögnek, ö a valószínűtlenül valószínű, a nem-hatóan ható."

 
"Az Abraxas hatalma kettős. Ti ezt azonban nem látjátok, mert a ti szemetekben megszűnik, ami ebben a hatalomban egymás ellen irányul."

"Isten a nap mögött lakik, az Ördög az éjszaka mögött. Amit Isten a fényből megszül, azt az ördög az Éjbe rántja. Az Abraxas azonban a világ, keletkezése-elmúlása maga. A Nap-Isten minden adománya mellé az ördög odahelyezi a maga átkát.
Minden, amit Istentől kértek, az ördögnek egy-egy cselekedetét hívja elő.
Minden, amit Nap-Istennel teremtetek, a hatás hatalmát adja az ördögnek.
Ez a félelmetes Abraxas."

 
Nos, hogy vajon miért éppen ebben az évben válik érdekessé Jupiter Prometheus vagy a tudás hordozóinak felemelkedése, netán a sokáig antikrisztusként kezelt pogány fényhozóval lehet kapcsolatban, ezt nem tudhatom, így minden csak találgatás és belemagyarázás  lehet részünkről, ezért ebbe már nem szeretnék belemenni, de egy érdekes tény megemlítésébe még igen:
2015 A fény városának, Luxornak, a Világosságnak és talán a "megvilágosodásnak" az éve lehetne vagy tán Lucifernek a fényhozónak szentelt esztendő? Ki tudja.......

 
 
Egy biztos : 2015-öt hivatalosan is a FÉNY ÉVÉNEK NYILVÁNÍTOTTÁK

JUPITER TEMPLOMÁNAK SZIMBÓLUMÁVAL "természetesen" !
Így lesz kerek a mi történetünk is, amit igyekeztem gömbölyű egésszé formálni nektek és sok-sok gondolkodni és kutatni való morzsát elejteni számotokra.... 
 
....Jupiter felemelkedett 2015-ben....
 
 


És lehet valakik talán érzékelik a hasonlóságot is az ábrázolásban - ami biztos csak a véletlen műve szintén: úgy látszik a "tudást" és a "fényt hozó" szimbólum örök érvényű,

 
A cikket írta, szerkesztette, kutatta : SBG Buddha - VilagHelyzete.com

 

https://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/03/az-elrejtett-osi-tudasrol-es-az.html

 

Téma: Világhelyzete - Az elrejtett ősi tudásról és az emberiségről üzen Jupiter Felemelkedése - Elemzés ébredőknek

Dátum: 2015.04.11

Feladó: Kerchner Tamás

Tárgy: vélemény

Csak ezek az elhintett exotudományos ismeretek az oka, hogy 2/10-et megadtam erre a filmként működésképtelen, selejtes alkotásra.
Hozzáteszem: szívem legmélyéből örülök ennek a cikknek, és hogy valaki csak külön erre a témakörre fókuszálva írt elemző írást a Jupiter felemelkedéséről. Rengeteg kulcsfontosságú ismeretet hint el - még ha teljesen összevissza beporozva is - az emberiség valószínű, még nem hivatalos eredetéről.

Tehát személy szerint hálás vagyok a közzétételéért a Facebook-on. Magát a filmet elítélem, de a benne elszórt alternatív-tudományos infókat méltatom.

Új hozzászólás hozzáadása