Ember's-Ég - Paradox Világ. Elszívóerő... Él a Szív, ó Erő.

2012.10.08 10:09

 

Kiemelt..

Ember's-Ég - Forr-a-Dalom

Molnár V. József - Az ember életköre

Nevess együtt az állatokkal!

Gyerekek és állatok

Játékosság
Ember's-Ég  - A Mérleg Egyéniség Szépsége

A hermetikus írásokról – Hermész Triszmegisztosz és a Corpus Hermeticum

Vasslajosblogja szpesöl - avagy háromszor is Hermész (3 cikk egyben)

Miért vezet minden tudás THOT-hoz és miért is van "hermetikusan" elzárva - Thoth Smaragdtáblái

Játékleírások-játékötletek - Minden hétre egy JÁTÉK!

Pozitívnap - A videó, amivel minden iskolásnak kezdenie kéne matematika tanulmányait!

Fényszív - Szakrális Geometria, az Egy törvénye és a Teremtés

Ember's-Ég


 

Előzmény:

Ember's-Ég  - Önismeret tizenvalahány(kolódó-kallódó) pontja helyett csak az az Egy:

Hasznos gondolatok

Van e az öngyilkosságért felelős gének felfedezésének jelentősége

Pap Gábor - A világ képe egy kerek tükörben

Szemet gyöny9örködtető matek avagy Fibonacci aránya
Ji King és aTarot átfedései
Az önbizalomhiány taccsra teszi a gondolkodást

A multi-milliomos esete Istennel

Így hangzik a Pi(szám) lezongorázva! Gyönyörű!

Hang az Időben

Szemet gyönyörködtető matek, avagy Fibonacci aránya

Ember's-Ég - Küszöb álmodok

Ember's-Ég - Tarot - A csend gyönyörbe robban

Ember's-Ég - Az agresszió 1. rész Szellem: Hass!

 

 

Kapcsolódó link..

Csodálatos természet

Ember's-Ég - Minden(s)Égre-néz-Ő

Ember's-Ég - Megszelidítjhető e az ember - egy látomás ami több mint az apokalipszis

Olvasmány élmnények I : Részlet Krishnamurti napljából

R-Égi Magyar áldás

Pozitív nap - 25 ok amiért mindenkinek szüksége van macskára

A macskák testbeszéde

A kutyák testbeszéde 

A Fény győzelme - Kaland a kvantumfizika világában

Pozitív nap - 25 ok amiért mindenkinek szüksége van macskára

Pozitív nap - 13 megdönthetetlen tény a magyarokról

Az ember lelkének dallama..Az Ember-dala..Mandala

A Víz üzenete

A Láthatatlan történet - Hamvas Béla idézetek

ÉG-bOlt


 
 

  

 Látom már, miért po-én az élet. 

 Látom már, az igazi nevelő a Nevető.

 Látom már, hogy nem látom.

 

 P-örgés Forgás, Forrás
 A-lkotóerő,
 R-itmus,
 A-rany arány
 D-iadal, Via-dal
 O-ltalom
(X-anaxod van?

eXit!!! 

Nemből születtem, nemet intettem be az Isteni igénynek, az Igének és míly csoda, az Ige egyre élesebb és tisztább, ahogy millió szilánkra hullt érzékeimen nemesítem.

Paradox, önmagának látszólagosan ellentmondó; furcsa vagyok. Paradox: A látszat, mert azért adok a látszatra - magSZEMBEN A VALÓS-S-ÁGGAL - eltér (él-tér) vagy egyenesen az ellenkezője (élén-kezel-ő...yeah...) az ismert tényeknek; Lény-egemmel ellenkezve élek-halok az örökségért. Kerül, amibe kerül. Elárulom, eladom Magam és ezzel szerzem meg újra s újra a lehet-ősséget....szív - ó, ember.


Paradox: Váratlan, ellentmondó, látszólagosan képtelen. Arcátlan, pofátlan, szemtelen Magszemecske.
Paradoxon a hihetetlen. A hiteltelen hitetlen. Meghökkentő, látszólag önmagának ellentmondó állítás, amely valójában nagyon is jól találó igazságot fogalmaz meg. €žA pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve. Ááá, egyszerűen kiködösítem magam ezzel a sok fénnyel, ami megtörik a harmatos légben.:)


Mondj bármit: szavadon foglak, és ha már meg is szerettelek: szabadon foglak magamba égetni.
"Ha nem ejtesz fogságba, sosem leszek szabad." 
Ugyan, ne parázz, ilyen a szerelem.
Jelentése: Felfoghatatlan.


R. Az élet minden területére érvényes
etikai-erkölcsi normák, javaslatok

    Igyekezz a világot humorosan látni, ne végy semmit túl komolyan.

 

    Ha semmiben sem hiszel túlzottan, nem is igen tudsz csalódni semmiben.    Mind a materialista, mind az idealista világképek szélsőségek, de tanulj tőlük és az értékeiket építsd be saját hitedbe.    Törekedj az ideológiamentességre. Ezt úgy is elérheted, ha például több eltérő vallásnak, ideológiának is a megismerőjévé, tagjává válsz. Tehát összeállíthatsz magadnak egy vallási portfoliót is.    Mindenkinek joga van és kívánatos is, hogy saját egyéni hite legyen, saját egyéni vallást alapítson.    Elérhető egy hit nélküli állapot is, amikor tudunk dolgokat és bízunk dolgokban. A hit sokak számára nem más, mint biztosnak vélni a bizonytalant. A biztosat tudni szoktuk.    Csupán előítéletek, vagy hagyomány miatt ne tisztelj semmit, ugyanakkor ne is becsülj le semmit. Mielőtt ítélsz, győződj meg önmagad annak igazi értékéről.    Senkivel és semmivel szemben ne legyen benned kisebbrendűségi érzés.    Nincs egyértelmű jó és rossz, minden csak nézőpont kérdése.    Fogadd el, hogy létezik a Te véleményeden kívüli világ is.

 


    Gondold át, hogy nincs abszolút igazság, mindig csak valakinek, vagy valakiknek az igazsága van.    A vita élezi az elmét, viszont kerüld a heves vitát. Amiért ma küzdesz, holnap már más lehet, ezért vitázz mindig higgadtan.    Nem könnyű megtenni, de igyekezz elérni, hogy a világon semmi sincs amiért érdemes (sokáig) bosszankodni.    Aki semmiben sem hisz, aki saját hitét is időnként megkérdőjelezi, az lényegében mindenre nyitott, illetve inkább kíváncsi marad.    Ne csak higgy, hanem gondolkozz is.    Teljesen lényegtelen, hogy van, vagy nincs világteremtő.    A jelenleg "ismert" Istent/isteneket mi az emberek teremtettük. Az általunk nem ismert Istent pedig az igazsággal együtt a mindenek előtt lévő, határtalan Karakutty teremtette.    "Isten" egyértelműen létezik, mint egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, viszont az az "Isten", amit a jelenlegi bibliára épülő vallások meghatároztak, a logika szabályai szerint egyértelműen nem létezik. Az istenhit egyes szélsőséges formáit gyógyítható lelki betegségnek tekinthetjük. Ezért önzetlen tanítással célunk segíteni azon embertársainkon, akik az istenhit nevű lelki betegség állapotában vannak.    A bibliában leírt "Isten" az özönvíz, Jézus és más kudarcok után önmagát áldozza fel az emberiségért. Tehát nyugdíjba vonul.    Nincs egy olyan vallás sem, amely minden kérdésre és mindenkinek választ ad. Tehát nem létezik és nem is igen jöhet létre egy tökéletes vallás.    A jog is csak egy eszköz, amit lehet jóra és rosszra is használni. Ne csodálkozz el azon, ha észreveszed, hogy a törvények néha csak papíron léteznek és a gyakorlatban nem.    Sajnos mindig is voltak és a realitás az, hogy mindig is lesznek a törvények szerinti egyenlőeken túl még egyenlőbbek. Az igazságszolgáltatást célszerűbb lenne jogszolgáltatásnak nevezni.    Az a biztos, hogy semmi sem biztos.


    A gondjaidat elsősorban neked kell megoldani, mint ahogy a lelkedet is Te tudod meggyógyítani, másoktól elsősorban csak tanácsot és segítséget kaphatsz.     A tévedés jogát fenn kell tartani és a tévedés nem szégyellnivaló, az élet velejárója. A világ és te is változol, változhat az álláspontod is.    Becsüld mások őszinte, kendőzetlen véleményét,
még ha az nem is kecsegtető számodra.    A világot és az embereket érdekek mozgatják, ezért alaposan vizsgáld meg azt, aki azt a látszatot kelti, hogy önérdeke nélkül cselekszik.    Igyekezz segíteni embertársaidon, ha módodban áll, de ne engedd, hogy kihasználjanak, vagy túl jámbornak tartsanak.    Lehetőleg kerüld az erőszakot, de ha megdobnak kővel, igyekezz elérni, hogy ismételten ne tehessék ezt meg veled.    Senkit nem kényszeríthet semmilyen hatalom, vagy közösség, hogy önálló akarata, vagy lelkiismerete ellenére akár fegyveres, vagy akár fegyvermentes katonai szolgálatban részt vegyen.    Az általános emberi érzéseket, értékeket, mint például a szeretetet, vagy a boldogság nem az egyik vagy másik vallás találta fel, bár sokan igyekeznek ezt elhitetni velünk.    A cselekedeteidért elsősorban saját magadnak vagy felelős, ha azzal senkinek nem ártottál, ne teremts magadban feleslegesen bűntudatot,
 csupán a hagyományok miatt.    A pénz jelentőségét igyekezz mindig reálisan látni. Ne hagyd, hogy a pénz mozgasson téged, hanem te mozgasd a pénzt.    Igyekezz önálló egyéniséggé válni. Ha valamiben jobbat tudsz, akkor mások utánozzanak téged, ne te őket.    Szeresd és óvd az élővilágot. Élj harmóniában a világgal.    A szerelem a stresszhez hasonlóan lehet építő és romboló hatású is az egyéniségedre.    A tudomány is, akár a vallások követ el tévedéseket.    Sajnos a mai világban sokszor nem azaz elsődleges, hogy ki mit tud bizonyítani mások előtt, hanem az, hogy mit tud elhitetni másokkal. Ezt bármennyire is helytelennek tartjuk, figyelembe kell vennünk.    A vallások megfelelő helyen való bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk.    A mindenkit érintő információk nem elhallgathatóak.    Létezik egy logikátlan világ is, amiben csak úgy vannak és bekövetkeznek a dolgok, nincs miértje, nincs ok és okozat.    Ne kételkedj a látszólagos lehetetlenben, ha működik. Viszont ellenőrizd le még saját magadat is, mert az emberi elme saját önmaga becsapására is képes.


    A gondolataidnak, pláne ha azt imához, vagy meditációhoz hasonlóan teszed gyógyulást elősegítő, vagy céljaid könnyebb elérését megteremtő ereje lehet.

 

    Tanuld meg értékelni a mindennapok örömeit.    Tanulj meg bizni önmagadban is. Próbáld meg szeretni és becsülni önmagad.    Szeress élni és törekedj az egészséges életre.

 

Kapcsolódó oldal: www.p-dox.org

Téma: Paradox Világ. Elszívóerő... Él a Szív, ó Erő.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása